Állatságok

Létrehozta: admin (2012. december 15. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2013. július 29. )
Kutya, macska, madár és a többiek. Velünk élő négylábúak, szárnyasok és mindazon állatok, amelyeket csak távolról látunk, de szeretnénk róluk többet tudni. Miért olyanok amilyenek? Hogyan értsük meg és szeressük őket? Mit kell tudnunk róluk, ha megosztjuk velük lakhelyünket? Mi jó nekik, és miért ne higgyük azt, hogy úgy működnek, ahogy mi elképzeljük?

SzerkesztőTárs

Szabó Katalin állatorvos       


      Szabó Katalin állatorvos, toxikológus
 
 
 
 
Hozzászólások száma: 45 Összes hozzászólás megtekintése >
Keresés azokra a hozzászólásokra, melyek tartalmaznak képet >
Keresés szakértői hozzászólásokra >
Hozzászóláshoz vagy új téma indításához kérjük jelentkezz be!
 1  2  3  4  5    lapozás vissza >
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
M. Ilona
2013. 07. 29. 14:53:46
#link
Szabkatka, a macskám teljesen úgy tesz mint aki halálán van. Néhány napja azt is megengedi, hogy hideg vizes kézzel símogassam. Próbáljam meg betenni egy lavórba? Hogy lehet a macskákat hűsíteni?
szabkatka
2013. 07. 29. 14:11:31
#link
A madarak intelligenciája már jó régóta foglalkoztatja a tudósokat. A családban élő (pl. papagáj)madarakról már sok mindent tudunk, bámulatos alkalmazkodóképességről tesznek tanúbizonyságot. A vadonélő madarak esetében azonban még kevés az egységes megállapítást.
Előzmények
2013. 07. 26. 14:36:47
Módosítva: 2013. 07. 26. 14:36:47
#link
Gyerekek, ez a vendég itt nálam nem is macska, hanem inkább valami macskaálcában közlekedő testőr-házőrző-olvasó csodalény! Kb. két hete már hogy esténként odatelepszik a küszöb aljára, mint valami védőszemélyzet, este elém jön az utcán, és együtt megyünk be. Ma először kikísért a kapuig, amikor munkába indultam, sőt még az utcán is jött volna velem, - ha hagytam volna! De visszazavartam, nehogy valami autó elüsse. Szerintem kíváncsi, hogy hova a csudába megyek én minden nap - ahelyett, hogy vele olvasnék vagy mást csinálnék, de lehet, hogy tényleg vigyázni akart rám...? Ha kint hagyom a könyvet a széken, odatelepszik mellé, s ha elveszem a könyvet, az egész széket birtokba veszi (naná!), lassan elkezdek aggódni, hogy kilesi a titkaimat...:-) A múlt héten kiderült, hogy hangja is van, már csak azt várom, hogy egyszercsak megszólal nekem.
2013. 07. 10. 11:07:10
#link
Ilyenkor praktikus a megkötős nadrág, bizony! :-)
danzsu
2013. 07. 10. 09:14:20
#link
Szilvakék!

NE törődj a gombokkal - gyere!!!!!

Már többen, többször hiányoltak. Nem tudtuk mire vélni az eltűnésedet..... Bár emlékszem valami jó hírre, hogy van munkád, de akkor is. Ha később, akkor később, de gyere.

Különben meg utána úgyis szűkek lesznek a gombok - sütiből kifolyólag. :)
Előzmények
Iluska
2013. 07. 09. 22:13:29
#link
Kedves Szabkatka! Írjál nekünk a madarak inteligenciájáról.
2013. 07. 09. 21:38:21
#link
Egyébként ma az állati kitartás számomra egyik legszebb képviselőjéről szándékoztam írni: Dr. Kip-Kopról, a harkályról, aki legalább 3 éve kitartóan jár a telek végében álló, 2 éve kiszáradt diófára, és rendíthetetlenül keresi a neki való falatot. Este 7 előtt megérkezik és nekifog, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással kopácsol, néha kicsit megpihen, belehúz, és ha elfárad, abbahagyja, s elmegy. A két galamb, akik idejárnak, nézegetik egy darabig, de nem bírják soká, elég hamar elröpülnek. Néha odatelepszik a fára a menetrend szerinti szarka, csörrent egyet-kettőt, aztán elhúz. A rigó is minden este jön, és belefog az ő áriájába, na ő az egyetlen, aki a harkálynál tovább marad. Átveszi a stafétát, és beletrillázik a sötétségbe. Harkály el, másnap újra. Már úgy megsajnáltam szegényt, hogy ha tehetném, bizisten tennék fel neki a fára valami "jutalomfalatot", mert ennyi meló után igazán megérdemelné, de nincs olyan magas létrám, ezért csak drukkolok neki, hogy előbb-utóbb észrevegye: kár a kopácsolásért. De azért hiányozna, ha nem jönne már.
2013. 07. 09. 21:21:13
#link
Kérem szépen, ha édes, akkor nekem egyáltalán nem mindegy, és övön aluli ütés efféle édes csábításnak kitenni valakit, aki estig dolgozik, és egyébként is gombos problémái vannak (ld. nadrágbőség). De a kísértés azért van, hogy néha ő legyen az erősebb, pláne ha videós ízelítővel támogatják meg, amit volt szerencsém megnézni. Szóval köszönöm az invitálást, és igyekszem 8 előtt odaérni. Hagyjatok nekem valami finomat!
Iluska
2013. 07. 08. 21:06:22
#link
Édes Szilvakék! Először is olvass magadnak! Amelyik macskának nem tetszik, majd elmegy. Gyere el szerdán az Édesmindegybe, szerintem 8-ig biztosan ott leszünk, és megbeszéljük ezt a macska kérdést.
2013. 07. 08. 15:20:58
#link
Képzeljétek, tegnap összetalálkoztak a nálam lakó kandúr és a vendég csajszik, és szomorúan kellett megállapítanom, hogy akik nem vesznek részt a "közös olvasásban" (az egyik vendég meg az én macseszom), bizony elég harciasan viszonyulnak a "konkurenciához". A tehéntarka nassolót kétszer is át kellett raknom a kerítésen, de nem hagyta magát, és visszajött, aztán négyesben ment a morgás-fújás, egész belefáradtam. Vagy olyan olvasnivalót kell keresnem, ami mindnyájuknak tetszik, vagy fogadóórákat kell kiírnom, mert különben baj lesz, és oda a nyugalmunk. Mit olvassak egy fekete kandúrnak meg egy hasonló korú tarka flangálónak, aki jön-megy az utcán, és messzire hirdeti, hogy ő mindenhol otthon van?! Segítség! :-)
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
 1  2  3  4  5    lapozás vissza >

ŐKET ÉRDEKLI EZ A TÉMA

◄ 
Tovább

danzsu

Informatikus vagyok, időnként még tanítom is ezt. Ezen kívül érdekel minden, ami kultúra, és persze a barátok, emberek.
Állatságok
Tovább

Iluska

Szeretem a napsütést, a tengert,a mozgást, a táncot, a sütőtöklevest, a salátákat és a halakat. A gesztenyepürét is, kevés habbal.
Állatságok
Tovább
Tovább

pancsertündér

2009 óta vagyok megváltozott munkaképességű, most éppen munkakeresésben is vagyok. Egyedül élek, nekem sem egyszerű. Humán érdeklődésű, csendes, inkább visszahúzódó, mégis, társaságra is vágyó ember vagyok, aki elsősorban őszinte, érdekektől mentes barátságokat/barátokat, társaságot keres, amivel talán valamivel elviselhetőbbé válnak a mindennapok.
Valaha távírász voltam, ezt viszont nem találom a választható lehetőségek között, valamit viszont választanom kell - így elnézést kérek az ellentmondásért.
Állatságok
Tovább
◄