03.05-i adás - Újbuda 60+ programjairól

Létrehozta: admin (2014. március 06. )
Utolsó hozzászóló: admin (2014. március 06. )
Egy példa arra, hogy el lehet felejteni az idősödésnek a társadalomban élő, sokszor megbélyegző sztereotípiáit, hogy nemcsak nyuggerként lehet tekinteni az ötvenöt fölötti nemzedékre. Az idősödés nem egyenlő a betegségekkel és nem szociális kérdés csupán. Egy példa arra, hogy nem lenézni kell azokat, akik néhány aktív évtized után tanácstalanul állnak a világban, hanem lehet segíteni őket az élet harmadik harmadának útkeresésében. Ma az Újbuda 60+, nemzetközileg is példaértékű programról beszélgetünk Győrfyné Molnár Ilonával, az Újbudai Polgármesteri Hivatal Humánszolgálati Igazgatóságának vezetőjével.
Első rész, 11.00 perc

Győrffyné Molnár IlonaA kerületben 2008 óta dolgozunk a 60+ programon, amikor rájöttek: a mintegy 140.000 kerületi lakosból 39.000 ebbe a korcsoportba tartozik – mondja Győrfyné Molnár Ilona. A munkát azzal kezdték, hogy meghatározták maguknak: milyen korszakhatárok jellemzik egy ember életét, s hogy a határok mennyire elmozdultak a legutóbbi évtizedekben. Hogyan zárkózik be, fordul magába, kezd el leépülni az ember, amikor abbahagyja az aktív munkát? Meddig lehet kitolni az egészséges, aktív életkort, ha értelmes elfoglaltságot kínálunk az idősödő korosztálynak? Nyelvoktatás, számítógép- és internethasználat, klubok – az újbudai programban hogyan kezdték el ezeket az elméleti ismereteket napi tevékenységekre lefordítani?

Második rész, 12.38 perc

A kerület 2009-ben elnyert egy európai pályázatot, amely a hatvan fölötti emberek életkörülményeit volt hivatott javítani. Ennek sikerén felbuzdulva pályáztak – s nyertek – újabb jelentős pénzt, amelyből olyan programokat indítottak, amely az ötven fölöttiek ismételt munkába találását segítették. Gyorsan kiderült, hogy a kerületben találnak olyan nagyvállalatokat, amelyek segítik ezt a programot.
A beszélgetésbe itt bekapcsolódott az IBM szakértője, Szabó Levente, aki arról beszélt, hogy a cége miért és hogyan segítette azokat, akik meg akarták tanulni, hogyan kell jelentkezni egy nagyvállalathoz.
Kurdi Ferenc, a Pannonwork szakértője akkoriban még az IBM munkatársaként vett részt ebben a programban. Ő is azok közé tartozott, akik tanították a hozzájuk fordulóknak. s személyes tapasztalatairól beszél.

Harmadik rész, 12.05 perc

Mi is az a Senior Capital program, amely az unió támogatásával ma is tart, s amelyet a kerület talált ki, s amelybe mára bekapcsolódtak lengyel, olasz, osztrák, német és szlovén társszervezetek is? A program célja, hogy helyzetbe hozza azokat az ötven fölötti munkavállalókat, akik hiába próbálnak visszakerülni a munkaerőpiacra. Az alapvetően képzésre, tréningezésre szolgáló programba heteken belül újabb 30-40 ember jelentkezhet majd. Egy másik képzés arra irányul, hogy felélessze, megteremtse az önkéntes munka, a szomszédság segítésének gyakorlatát. A kerületben már hetven ember vesz részt ebben. Van, aki nyelvet tanít, nagymamák délutánonként meséket mondanak az óvodákban, mások fotózni tanulnak, s kiállításokat szerveznek.
Itt bekapcsolódik a beszélgetésbe Áment Zsóka, aki a hatvan fölöttiek fotókörét szervezi, s az ott folyó munkáról beszél.

Negyedik rész, 10.22 perc

A műsor utolsó negyede is az önkéntes munkával foglalkozik. Győrfyné Molnár Ilona arról beszél, hogy milyen nehéz legyőzni a gyanakvást, és hogy milyen nehéz társakat találni a programokhoz. Az utolsó percekben pedig megismerkedhetünk a vendég személyes sorsával is, beszél arról, hogy ő maga érzi-e a kor szerinti diszkriminációt, s hogy hogyan képzeli el a jövőt szakterülete és saját maga számára.