A Nagy Generáció rádióműsorai

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2016. augusztus 21. )

Kedves barátunk!

A nagygeneracio.hu portált – a Klubrádióban

sugárzott műsorok archívumát kivéve –

bezártuk. Itt azonban a Nagy Generáció című

rádióműsor valamennyi adását megtaláljátok.

 

 

Mélykuti

Kedves Nagygenerációs társaink!

Ez a portál öt éven át volt egy beszélgetésre, információk megosztására alkalmas tág tér, amivel nagyon sokan éltetek. A honlap és a Klubrádióban sugárzott rádióműsor is azért született, mert elő akartam segíteni azt a szemléletváltást az 50+ generációval kapcsolatban, ami a világ nagy részében már végbement. Ma már a  közösségi oldalakon bőven van lehetőségünk egymással beszélgetni, ezért a honlap fórumoldalait megszüntettük, azokat a tartalmakat már nem tudjátok elérni.

   A rádióműsor több száz adásában beszélgettem pályájuk csúcsán állókkal, különleges sorsot megélt ismeretlenekkel, olyanokkal, akik megosztották velünk válsághelyzetük történetét. És beszélgettem újrakezdőkkel, akik – mint az más országokban szokásos –, 60 körül alapítottak új céget, vagy legalábbis kezdtek valami másba. A műsort 2016 augusztus végén befejeztem, de az elhangzott adásokat megőriztük, itt meghallgathatjátok, meg tudjátok osztani. Az archívum ezen a honlapon mindenki számára elérhető.

  Kedves megérkezett emberek! Tényleg hiszem: nemcsak múltunk, jövőnk is van! Az idősödő generáció helyével kapcsolatos téma mindig aktuális.

 

Mélykuti Ilona

Jelenleg elérhető honlapom: www.stressztelenul.hu

2016-os évad

2015-es évad

Létrehozta: admin (2015. január 07. )

2014-es évad

Létrehozta: admin (2014. január 27. )

2013-as évad

Létrehozta: admin (2014. január 27. )

2012-es évad

Létrehozta: admin (2014. január 27. )

2011-es évad

Létrehozta: admin (2014. január 27. )
Hozzászólások száma: 68 Összes hozzászólás megtekintése >
Keresés szakértői hozzászólásokra >
Hozzászóláshoz vagy új téma indításához kérjük jelentkezz be!
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
Csemi
2014. 06. 02. 10:28:32
#link
Szia!
Jól beszéltél, rokonszenvesen és átélhetően.

Amikor nekem végre sikerült elhelyezkednem, az volt a benyomásom, hogy a huszon- és harminconéves munkatársaim nálam sokkal öregebbek, rugalmatlanabbak gondolkodásukban. Viszont bevesznek mindent. A mi korosztályunknak épp azt írhatják a hátrányára, hogy sokat láttak már az életben, láttak már más cégeket is működni, és egyből kiszúrják a trükközéseket, hogy hol akarják átejteni a dolgozót. Engem például a hányinger kerülgetett mindig, amikor meghallottam, hogy "elkötelezett munkavégzés", noha mindent megtettek, hogy a dolgozót ne kötelezzék el. "Tisztességes munkavégzés", azt teszem magamtól is, elkötelezett, azért a másik félnek is illik tenni valamit.
Előzmények
Mariel
2014. 06. 02. 07:45:44
#link
Szia!
Köszönöm a hozzászólásodat. (Én voltam a riportalany)
Elsősorban a mai "közfelfogás" miatt van, hogy nem lehet elhelyezkedni 50 felett. A 30-40 évesek azt gondolják, hogy mi már lelassultunk, hogy nem tudunk újat tanulni, vagy már nem olyan jó a fejünk. stb.
Ha pedig beleírom az életrajzomba mindazt, amiben van gyakorlatom, akkor azért nem vesznek fel - ezt nekem egy HR-s mondta: legalább a felét húzzam ki. No de melyik felét?
Mert állítólag az, aki interjúztat egy cégnél, meg a főnök, aki bejön és megnéz, ezt meglátja, akkor biztosan nem vesz fel, mert azt gondolja, ha odakerülök, meg fogom fúrni...
Nálad is ezért volt a hallgatás a számítástechnikus egyetemi végzettségedre...
Előzmények
Csemi
2014. 06. 01. 20:17:37
#link
Teljes döbbenettel hallgattam a május 28-i adás első részének ismétlését,azt a részt tehát, ami az álláskeresésről szólt. A hallottak felidézték bennem a 14 évvel ezelőtti munkakeresésem keserves tapasztalatait, a különbség csupán annyi, hogy azóta a helyzet csak reménytelenebb lett.

Ami az 50 feletti munkanélkülieknek szánt képzéseket illeti: a véleményem, hogy ezek legfeljebb arra jók, hogy tartsák az emberben a lelket. Ez sem kevés persze, de egyszer az ezek kínálta tündérmesékből is felébred az ember. Spec. nekem annak idején azt ajánlották, hogy végezzek el egy számítástechnikai tanfolyamot, tanuljam meg kezelni a számítógépet, akkor el fogok tudni helyezkedni. Amikor erre mondtam, hogy spec. számítástechnikus vagyok, egyetemi diplomával, akkor néma csend volt a válasz.

Ami az önkéntes munkát illeti, nehogy azt gondolja valaki, hogy az ingyen van. Közlekedni kell, adott esetben ebédelni valamit, miközben otthon lenne ebéd, felöltözni normálisan. Ez is pénzébe kerül annak, akinek egyébként nincs jövedelme. Egyáltalán, meg kéne nézni, hogy milyen önkéntes munkákat engednek, mert vannak helyek, ahol önkéntes munkával spórolnak munkabért, az önkéntes tehát néhány lehetséges munkavállalót szorít ki.

Hogy miért nem vesznek fel szívesen idősebb munkavállalót? Erről is van elképzelésem. Amikor végre lett munkám, azt tapasztaltam, hogy a fiatalokkal mindent meg lehet etetni, nem morgolódnak, azt gondolják, hogy az az élet rendje, hogy este 10-ig bennmaradnak, ha a főnök úgy gondolja. Mellesleg ezért is van szerintem ennyi szingli.
danzsu
2014. 03. 04. 20:04:54
#link
Várjuk!! Várunk!
Előzmények
2014. 03. 04. 20:02:41
#link
Köszönöm mindenkinek. És Gerőcs Tanár Úr a csúcs! És majd 10-én mesélek még. :)
danzsu
2014. 03. 03. 21:10:18
#link
Jó helyre, de - ha Tanárnőkérem-nek netán NINCS bejelölve ez a téma - akkor nem kap értesítést.

A biztosabb út, ha privát üzenetben elküldöd Neki.
M. Ilona
2014. 03. 03. 21:08:13
#link
Teljesen jó helyre írtad Mira!
Mira
2014. 03. 03. 21:06:25
#link
Nem tudom, jó helyre írom-e ezt. Minden esetre küldöm ezt a linket mindazoknak, akik meghallgatták Ilona legutóbbi adását a tanárok helyzetéről, s azoknak is, akik nem hallgatták meg. És küldöm mindenek előtt Tanárnőkéremnek.
Kattints ide a link megtekintéséhez
M. Ilona
2014. 02. 16. 16:29:31
#link
Én is nagyon élveztem! "Legmerészebb álmaink is megvalósíthatók" - írta Örkény. Tényleg lehet tőlük bátorságot tanulni. PL. elindulni nem ilyen merész, de kalandos utakra.
svedrita
2014. 02. 16. 11:59:59
#link
Ilona, de jó volt ez a mai műsor ezzel a két szuper pasival. Mennyire irigylem őket! Valahogy pont így szeretnék élni, de sosem mernék, azt hiszem.:)
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!