12.30-i adás Tallós Rita színésznővel

Létrehozta: admin (2015. december 30. )
Utolsó hozzászóló: admin (2015. december 30. )
Egy ötven fölötti nő másképp viszonyul–e a férfiakhoz, mint tíz évvel korábban? Mit hallani ma egy aerobik öltözőben nő és férfi kapcsolatáról, a dominanciáért folytatott harcról? Igazak-e azok a bulvárhírek, amelyek szerint mellőzve érzi magát a szakmájában mert beteg volt? Meddig tudja szeretni az ember a szakmáját, ha a szakmája nem szereti őt? A Nagy Generáció vendége ma Tallós Rita színésznő.
A műsor utolsó negyedében emlékezünk. László Jánosra, a Magyar Kerékpárosklub örökös elnökére, aki egy hete hunyt el.
Első rész, 10.24 perc

Tallós Rita– Egy női öltözőben olyanok hangzanak el pasikról, kapcsolatokról, amit a férfiak el sem tudnak képzelni – véli a ma is sokat sportoló Tallós Rita, aki ugyan focisták öltözőjében még nem járt, de szerinte a férfiak biztos sokkal diszkrétebbek. Mi az irigylésreméltó a szinglik életében, s miért jobb mégis valaki mellett ébredni? Hogyan tanult meg Tallós Rita könyvet olvasni, s miért érzi ma is deviánsnak, vagy legalábbis kicsit a sorból kilógónak magát egy színházi büfében?

Második rész, 10.34 perc

Tallós Rita harcos alkat. Harcol a szakmában, a férfiakkal, de leginkább saját magával. Változott-e a harc hevessége az évek múlásával? Másképp harcol, másképp szeret-e ma, mint évtizedekkel ezelőtt? Visszanézve mit csinálna ma másképp? Hogyan vitázott politikáról, színházról évekkel ezelőtt, s mennyire akarja meggyőzni a többieket ma?

Harmadik rész, 11.54 perc

Tallós Rita két évvel ezelőtt egy olyan nőt játszott a színpadon, aki a darab végén tudja meg, mellrákja van. A bemutató után két héttel pedig nála diagnosztizálták a betegséget. Ő pedig a darabot és a helyzetet is gyógyulásra használta. Nem bújt el vele, vállalta a betegséget, a kezeléssel járó kopaszságot, s ha kérdezték, hát válaszolt. Ma ennek – s a bajban őt segítő férjének is – tulajdonítja, hogy meggyógyult, hogy már múltként beszélhet erről az időről. Mit változtatott helyzetén a betegség? Hány helyről, hány darabból maradt ki, s hány helyre nem került vissza? De, mint mondja, ő mindig csinál valamit. Szinkron, önálló est, rendezés, lefordított darabok a fiókban – Tallós Rita sok mindent tud, de az nem megy neki, hogy fogja a telefont, s körbekínálja magát. S hogy mi lenne, ha ma ismét készítene egy Leltár című estet? Mint mondja, versek. Kicsit talán keserű versek. Főleg Ady és József Attila.

Negyedik rész, 11.40 perc

László JánosDecember 23-án jött a hír: elhunyt László János, a Magyar Kerékpárosklub örökös elnöke. Életéről, a magyar kerékpározásért végzett hatalmas munkájáról itt olvashatnak részletesebben.
László János 2013. július 24-én volt vendége a Nagy Generáció műsorának. Hogy felidézzük hangját, most ebből az adásból ismétlünk meg egy részt.