103 éves a világ legidősebb orvosa!

(Kortárs)

103 éves a világ legidősebb orvosa!

Hinohara doktor mindössze 60 kg-os, de ezt a testsúlyt 30 éven keresztül sikerült megtartania. A világ legidősebb aktív orvosán nem látszik, hogy elrepült volna felette az idő, most is jó formában van, sok középkorú férfi megirigyelhetné fizikumát.

A koros szakember reggelire mindig egy több gyümölcsből elkészített turmixot fogyaszt, amelyben van egy kanál olívaolaj is. Egy pohár tejet is megiszik, amelyben van három kanál lenmag őrlemény és egy banán, ezt is pépesítve hajtja fel reggelente. Délben az irodájában ebédel, a menü 180 ml tej és három darab sütemény. Vacsorára egy héten kétszer 90 gramm marhahúst eszik, a másik öt napon pedig halat. Természetesen zöldségek is terítékre kerülnek, friss brokkoli, vagy olívaolajjal megöntözött saláta.

A mozgás sem marad ki az életéből, mindennap igyekszik 2000-2500 lépést lassú tempóban gyalogolni, egy pálca segítségével.

 

A japán Times magazinnak elárulta, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

 1. A testünket nem szabad fölöslegesen stresszelni.

Akkor jön az energia, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben. Attól, hogy eszünk és alszunk, még nem lesz több erőnk. A testünket nem szabad korlátok közé szorítani, azt kell tenni, ami igazán jólesik.

2. Tartsuk meg az optimális testsúlyt!

Azok az emberek, akik sok évet megértek, függetlenül, hogy milyen nemzethez, nemhez, fajhoz tartoztak, nem voltak túlsúlyosak. Én minden reggel megiszok egy csésze kávét, egy pohár narancslevet, amelyben van egy kanál olívaolaj, és egy pohár lenmagos tejet. Az olívaolaj jót tesz a vérereknek és a bőröm is szép lesz tőle. Ebédre is tejet és pár teasütemény fogyasztok, de ha sok munkám van, akkor ez elmarad. Vacsorára halat, kevés rizst, egy héten kétszer pedig 100 grammnyi zsírszegény húst is megeszek.

3. Tervezzünk előre
!
Ez fontos, hiszen szeretem tudni előre, hogy mit fogok csinálni holnap, egy hét múlva. Véleményem szerint senkinek sem szabadna nyugdíjba mennni, legalábbis nem 65 éves korában, hanem jóval később.

4. Oszd meg másokkal is a tudásod!

Nagyon sok előadást tartok, egy évben több százat is. Van, hogy az elemi iskolákban beszélek, máskor meg az üzletemberekkel osztom meg a tudásom. Egy előadás 60 vagy 90 percig tart, mindezt állva végzem, így is erősítem magam.

5. Az orvosok nem tudnak mindenkit meggyógyítani.
Ha egy orvos javasol egy kezelést, terápiát, operációt, akkor kérdezzük meg tőle, hogy ezt ajánlaná-e a feleségének, gyerekének. Nem mindig nem lehet mindenkit meggyógyítani, én hiszem azt, hogy a zene ereje, vagy az állatoktól kapott energia sokszor hatékonyabb orvosság, mint a tudomány által kifejlesztett gyógyszerek, eljárások.

103 éves orvos

6. Lépcsőzzünk mindennap és cipeljük fel magunk a csomagjainkat!

Ez is egy remek mozgásforma, én mindennap kétszer mászom meg a lépcsőket, csak hogy az izmaimat formában tartsam.

7. Felejtsük el a fájdalmat, szórakozzunk!

A fájdalom sokszor kellemetlen tud lenni, de ha olyan dolgokat csinálunk, ami szórakoztató, akkor biztos, hogy enyhülni fog a rossz érzés.

8. Ne gyűjtsünk feleslegesen anyagi tárgyakat.

Nem kell ezzel foglalkozni, hiszen ha belegondolunk abba, hogy egyszer befejezzük földi pályafutásunkat, akkor már nem vihetünk semmit sem magunkkal.

9. Legyünk felkészülve a váratlan eseményekre.

Az élet eléggé kiszámíthatatlan. 1970-ben repülőgépen ültem, mikor a Fuji hegy mellett repültünk el, a gépünkkel le kellett szállnunk, az akkori kommunista hatóságok ugyanis letartóztattak. Négy napig egy székhez voltam kötve, 40 fokos volt a hőség, éreztem, ahogy az életfunkcióim megváltoznak, de az egészre úgy tekintettem, mint egy orvosi kísérletre.

10. Legyen példaképünk, és igyekezzünk nála is jobbá válni!

A kiválasztott példaképet azért érdemes követni, mert ösztönzőleg hat az emberre. Az édesapám az Egyesült Államokban orvosnak tanult, hősnek tartottam. Találja meg mindenki a maga példaképét.

11. Önkénteskedjünk

Mire az ember 60 éves lesz, már jó esetben van lakása, egzisztenciája, felnevelte a gyerekeit is, de ettől még ő értékes marad, nem válik feleslegessé. Erre jó az önkéntesség. Én 65 éves korom óta heti 18 órát töltök önkéntességgel.

 

 

forrás: pozitívnap.hu, filantropikum.com

◄ 

103 éves a világ legidősebb orvosa!

Hinohara doktor mindössze 60 kg-os, de ezt a testsúlyt 30 éven keresztül sikerült megtartania. A világ legidősebb aktív orvosán nem látszik, hogy elrepült volna felette az idő, most is jó formában van, sok középkorú férfi megirigyelhetné fizikumát.
Tovább

A nők infarktusa más!

Figyeljünk oda!

Majdhogynem kívülről fújjuk, melyek az infarktus jellemző tünetei, ám nem árt tudni, hogy a gyengébbnek nevezett nemnél a tipikus jelzésekre is figyelni kell.
Tovább

Megettük Regős Bendegúz cipőfűzőjét

(könyvesblog.hu)

Ha evett már titokban könyvtárban, akkor menjen el, szabaduljon fel, vegye vissza a könyvtárosoktól mindazt, amit annak idején elvettek öntől! A Dob utcában nyitott meg a Könyvbár étterem, ami minden héten valamilyen könyv köré szervezi a konyháját.
Tovább

A szorongás jót tesz az idősebb nőknek?

A szorongás meghosszabbíthatja az idősebb nők életét, míg a korosodó férfiaknál komoly kockázati tényezőt jelenthet, állítja egy amerikai tanulmány. (Szerintünk a nők minden életkorban jobban szoronganak – ez a szerencséjük.)
Tovább

Retro

avagy miért szeretjük a hatvanas éveket

Ismerős mindenki számára a Panni fal, az Erika szék, a Márta fotel, a Klára konyha, a Varia bútor, a Kékes tv,a Pacsirta rádió és társaik. A valamirevaló családok 60-as évekbeli lakásában ezek szolgálták a lakhatás kényelmét.
Tovább

Miért gyengébb a férfinem akkor, amikor a csontok erősségéről van szó?

Oszteoporózis Világnap

Az oszteoporózis a csontokat érintő betegség, a csontok gyengülésével, törékennyé válásával és nagy valószínűséggel törésekkel jár. A törések minden típusánál, mint például a gerinc- és csípőtörés, férfiaknál magasabb a halálozási arány, mint a nőknél. Ha az első törés után a csontritkulásos férfiakat gondozásba vennék, jelentősen csökkenne a további törések és a korai halál kockázata. Mégis, a férfiak kevesebb, mint húsz százalékát kezelik.
Tovább

Megnyílt a nemzetközi betegirányító honlap

a magyar, illetve az EU-polgárok határon túli egészségügyi ellátását segítő Nemzeti Kapcsolattartó Pont

www.eubetegjog.hu
Tovább

Itt az egészség az ügy: egeszseg.hu

Az Országos Egészségfejlesztési Intézet elindította honlapját

amelyen, ahogy az MTI tolmácsolta ajánlását: „releváns, az egészségüggyel kapcsolatos információk vannak fent, és ahonnan érdemes tájékozódni”.
Tovább
◄