Társ témák

A Nagy Generáció rádióműsorai (118 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2016. augusztus 21. )

Sorstárs (289 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Hasznos információk nyugdíjról, jogszabályokról, adó- és pénzügyekről, befektetésről. Tudásbázis és linkek.

Útitárs (114 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Hol lehet jót enni, kicsi, eldugott házacskát megtalálni, belesni egy boltba? Hol van olyan múzeum, amit nem jutna eszünkbe magunktól megnézni? Hol az a hely tengerparton, ahol békén hagynak? Mi van a világ túlsó végén, és itthon, tőlünk 50 km-re? Nem kell hosszú útleírás, ha nem akarod. Írj csak arról, ami megmaradt benned, személyes élményeidről, akár három sorban, akár egy oldalban, akár egy képpel, akár sokkal. Virtuális és valóságos társaid leszünk. Minden érdekel, ahol Te voltál, hátha mi is elmegyünk.

Munkatárs (45 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Megpróbáljuk a lehetetlent! Összegyűjtjük és felkínáljuk tudásunkat, tapasztalatunkat, szakmai értékeinket, a bennünk rejlő óriási potenciált.

Kultúrtárs (132 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Ajánlj, kritizálj, segíts eligazodni, oszd meg velünk élményeidet! Ha nincs kivel menned, keress itt társakat!

Beszélgetőtárs (127 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Beszélgessünk arról, ami minket ebben az életkorban, ebben az országban, itt és most érdekel. Beszéljünk arról, amit magunkban összegyűjtöttünk, amit még át szeretnénk adni, amit meg szeretnénk változtatni, vagy amiről szeretnénk a közülünk valók véleményét is tudni. Bármilyen kérdést, vitaindító gondolatot, bejegyzést várunk! Gondolkodjunk és beszélgessünk együtt!

Kortárs (80 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Okosabban élünk ma, mint 30 évvel ezelőtt? Hogyan vigyázunk magunkra? Kinek mit jelent az anti-aging? Harcot, elfogadást, belenyugvást? Milyen ma az ízlésünk? Mit vegyünk fel, hogy ne nézzünk úgy ki, mint egy neo-bakfis, vagy egy kínosan örökifjú macsó? Mi szerez örömet? Mitől jó az élet? Külsőnk, belsőnk, szépségünk középkorúan és később. Kulináris élvezeteink, hobbijaink, nőiségünk, férfiasságunk.
◄ 

103 éves a világ legidősebb orvosa!

Hinohara doktor mindössze 60 kg-os, de ezt a testsúlyt 30 éven keresztül sikerült megtartania. A világ legidősebb aktív orvosán nem látszik, hogy elrepült volna felette az idő, most is jó formában van, sok középkorú férfi megirigyelhetné fizikumát.
Tovább

Meggyógyulni vagy belehalni

A gyógyszeripar két arca

Quentin Ravelli írása.
A szerző Franciaországban az, Országos Tudományos Kutatási Központ kutatási igazgatója, a „La stratégie de la bactérie” (A baktérium stratégiája) című könyv szerzője, mely a Seuil kiadónál jelent meg 2015 januárjában.
Tovább

Babilon Senior "Napközi" program 2.0

A Nagy Generáció és a Babilon nyelvstúdió újdonsága

Mit kínál a NapKözi az angol tudásukat csiszolni vágyóknak?
Tovább

Egy hosszú szülés életre szóló következménye.

A Nagy Generáció 2015. 02.18-i adásában beszélgettünk oxigénhiánnyal született emberekről. Azután kaptuk ezt az írást egy apától.

Tízezrével élnek körülöttünk olyan, oxigénhiánnyal született emberek, akik a normalitás határán élik életüket. Hol bűnöző lesz belőlük, hol kocsmatöltelék, rossz, verekedős férj, apa, csendes anyjával élő szingli. Sok esetben nehezen lehet kibogozni, hogy a rossz szocializáció, öröklött tényezők, vagy szülési sérülések okozzák a társadalmi beilleszkedés zavarait, hol, melyik agyrészlet sérült, milyen mélységben.
Tovább

" Ezt mondd utánam !

Eredeti fejlesztésű interaktív program angolul tanulóknak – Öregtől

A beszédét javítani akaróknak csak annyi a feladatuk, hogy a programban lejátszott hang és szógyakorlatokat egyenként ismételjék meg, amit azonnal összehasonlíthatnak a saját kiejtésükkel.
Tovább

Ferenc pápa: Ahol nem törődnek az idősekkel, a fiataloknak sincs jövőjük!

Az idősek mi vagyunk: előbb vagy utóbb megöregszünk, elkerülhetetlenül, még ha nem is gondolunk rá. És ha nem tanulunk meg jól bánni az idősekkel, akkor majd velünk is így bánnak.
Tovább

A nők infarktusa más!

Figyeljünk oda!

Majdhogynem kívülről fújjuk, melyek az infarktus jellemző tünetei, ám nem árt tudni, hogy a gyengébbnek nevezett nemnél a tipikus jelzésekre is figyelni kell.
Tovább

Mennyit ér egy áldás manapság?

Interjú Bálint Andrással

Azt szeretném, ha nem szűnne meg az, amit én itt harminc év alatt létrehoztam, nem lenne gyökeresen más. Szeretném, ha folytatódna, nyilván fiatalosabban, másként, frissebben, újszerűbben, de az az érték, ami a Radnótiban létrejött, nem szűnne meg. Nem én döntök, de talán valamennyi beleszólásom lehet.
Tovább
◄