Beszélgetőtárs

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Beszélgessünk arról, ami minket ebben az életkorban, ebben az országban, itt és most érdekel. Beszéljünk arról, amit magunkban összegyűjtöttünk, amit még át szeretnénk adni, amit meg szeretnénk változtatni, vagy amiről szeretnénk a közülünk valók véleményét is tudni. Bármilyen kérdést, vitaindító gondolatot, bejegyzést várunk! Gondolkodjunk és beszélgessünk együtt!
Írd meg a ng@nagygeneracio.hu címre, miről szeretnél még olvasni itt!

Előnyugdíj

Létrehozta: bkata (2017. február 25. )
Utolsó hozzászóló: bkata (2017. február 25. )
Vállalkozóként dolgozom Ausztriában 4-ik éve! Az idén előnyugdíjba mehetek itthon 2012-ig van 34 év 300 napom! Az adat egyeztetés meg volt a 60 napos várakozási idő Március 1-én jár le! Az osztrák vállalkozásom folytathatom folyamatosan vagy meg kell szakítanom valamennyi időre? Köszönöm

Francia nyelv tanulás (2 tag)

Létrehozta: zorka (2017. január 27. )
Utolsó hozzászóló: zorka (2017. január 31. )
Francia nyelvet tanulni/gyakorolni kívánó érdekelteket keresek klub létrehozása céljából. Ha van/vannak érdekelt/ek a részleteket megbeszéljük. Én a gyenge-közepes nyelvtudásomat szeretném így fejleszteni.

Egyedülélők/magányosak (40 tag)

Utolsó hozzászóló: rákocska (2017. január 22. )
A minőségi mindennapokért! Családban is lehet valaki magányos, és egyedül is lehet tartalmas életet élni. Hogyan? Beszélgessünk róla!

Lássuk egymást élőben! (45 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: Jóhírhozó (2017. január 19. )
Hívunk és várunk a Nagy generáció rendezvényeire! Itt adunk hírt az újabb találkozókról. Gyertek el, ismerjük meg egymást!

Adni, de kinek, milyen célra? (20 tag)

Létrehozta: Csemi (2012. november 29. )
Utolsó hozzászóló: V. (2016. december 22. )
Szegények mindig is voltak és lesznek is. Most meg különösen vannak. És nem csak személyek, hanem fontos célok, amikre szintén nem jut elég. Szerencsére adakozó kedvű emberek is akadnak, akik felelősen gondolkoznak, és ha megtehetik, adnak. Ti a kérés milyen formáját tartjátok megfelelőnek, mit tolakodónak, mi az, ami bosszant? Mikor hiszitek el, hogy az adomány tényleg eljut a rászorulóhoz?

Munkanelkuli segely! (3 tag)

Létrehozta: Anettka1234 (2015. július 20. )
Utolsó hozzászóló: admin (2016. szeptember 14. )
Tisztelt Szakerto! Angliaba eltek augusztus 20 aval megszunik a terhessegi juttatasom, elotte hatoratlan ideju szerzodesem volt 2 evig egy munkahellyel, mivel jejar augusztusba ezert megszunika munka viszonyom is mert nem megyek vissza dolgozni haza megyek a picibabammal. Igy tudok otthon munkanelkuli segelyt kerni? elore is koszonom Tisztelettel:Anett Sz

Mindennapos morgolódásaink (13 tag)

Létrehozta: Csemi (2012. december 23. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2016. február 29. )
Mindig eszébejut az embernek valami aktuális morgolódnivaló. Apróságok, de talán arra érdemesek, hogy elmondjuk másoknak.

Ötven fölött, é akkor mi van? (10 tag)

Létrehozta: pobeda (2014. március 31. )
Utolsó hozzászóló: gersti (2015. június 29. )
Szívesen beszélgetnek arról, hogy kinek mit jelent ez a életkor. Ahogy erre az oldalra találtam, szembesültem a gondolattal. Most ez jó, vagy nem?

Kávézó (26 tag)

Létrehozta: Csemi (2013. február 24. )
Utolsó hozzászóló: Csemi (2015. április 20. )
Legyen ez a "Nagy Generáció" kávézója, ahol kötetlen beszélgetés folyik; ahol bármit meg lehet beszélni, bármikor új témát lehet kezdeni, a lényeg csak az, hogy együtt legyünk, figyeljünk egymásra és jól érezzük magunkat!

Önkéntes munka -- mit igen, mit nem (9 tag)

Létrehozta: Csemi (2012. október 18. )
Utolsó hozzászóló: danzsu (2014. október 21. )
Korosztályunkból sokan vállalnak önkéntes munkát. Mi az, amit el tudnátok fogadni önkéntes munkaként, és mi az, amit nem? Azt tapasztaltam, hogy bizony vannak, akik ezzel is visszaélnek, mert, hogy ingyen van. Ha csak a bkv-jegy árát ki kéne fizetniük, már nem biztos, hogy szükségesnek tartanák azt a munkát.

Felhívás az orosz asszonyokhoz (3 tag)

Létrehozta: Szegő Eta (2014. szeptember 25. )
Utolsó hozzászóló: Szegő Eta (2014. szeptember 27. )
Felhívást tettem közzé a peticiok.com oldalon, ezen a linken: http://www.peticiok.com/felhivas_az_orosz_asszonyokhoz Olvassátok el, támogassátok, írjátok alá, terjesszétek! Szegő Eta

Néhány gondolat jelenünkről (18 tag)

Létrehozta: Greenbrain (2011. december 15. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2014. augusztus 01. )
Közreadnék néhány gondolatot jelenünkről. Mindent nem lehet leírni, így csak a linket mellékelem, kíváncsi vagyok a véleményetekre, kritikáitokra. :-) http://gondolatok-ideak.blogspot.com/

Minden ami rólunk szól (számvetések) (8 tag)

Létrehozta: Racia d' Generacia (2012. május 28. )
Utolsó hozzászóló: danzsu (2014. április 27. )
Az elmúlt életünkről, az elveszett gyerekségünkről, az Atlantiszként elsűllyedt világainkról (városrészek), a folyamatos világvégéről, mely mindíg egy új világ kezdete.

MOOC - partner (1 tag)

Létrehozta: coping (2014. január 19. )
Utolsó hozzászóló: Iluska (2014. január 19. )
A MOOC keretein belül, már ez a 8.ik kurzusom. Eredmények, tudás, információ halmaz. Szeretném megosztani, ha lehet, angolul. Így töltöm a magányos óráimat! Témák: World music, Mod. Amerikai költészet, Szociálpszichológia, Aborigins, Filozófia intro, Kreatívítás, Újítás, Változás (CIC), kezdődik: a mindennapi élet erkölcsisége. Várom a jelentkezőket, remélem lesz! Üdv!

Vannak-e még illemszabályok? (5 tag)

Utolsó hozzászóló: zagnes (2014. január 10. )
Azon gondolkodom, hogy vannak-e még illemszabályok. Például: udvariasnak kell-e lenni az idősekkel, továbbá, annak kell-e alkalmazkodnia, aki be akar kerülni egy megszokott társaságba, netán családba. Arra is gondolok, hogy illik-e még előre engedni egy nőt, vagy egy időset. Sorolhatnám. Tehát, vannak-e még illemszabályok, vagy azok már elavultak?

Közeleg a Karácsony... (11 tag)

Létrehozta: Németh Anikó (2012. október 26. )
Utolsó hozzászóló: admin (2013. december 28. )
A téma talán még nem elcsépelt,van benne izgalom,várakozás. Sok könyvet megvettem már, de azoknak nehéz vásárolni, akik nem olvasnak.Ilyen ember is létezik!Nekem ez okozza a legnagyobb fejtörést és egy másik dolog. Ha elváltál,vagy a gyermeked tette ezt,akkor varázslat összehozni a családot az ünnepre úgy,hogy az tényleg ünnep maradjon!Erről mit gondoltok,kinek van jó receptje, tapasztalata?

Konyhaművészet (15 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: k.judit (2013. november 17. )
Hogyan csontoz ki egy profi egy csirkét.

Családon belüli erőszak (4 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2013. augusztus 20. )

Nektek fogalmatok sincs a fájdalomról (1 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: lombim (2013. április 27. )
Török Mónika blogjából...

Régi karácsonyok (4 tag)

Létrehozta: Csemi (2012. december 06. )
Utolsó hozzászóló: Csemi (2012. december 09. )
Közeledik a karácsony, és ilyenkor mindenki a régi, gyerekkori karácsonyok hangulatát próbálja újra előteremteni, de persze nem megy. De milyenek is voltak azok a régi karácsonyok?

Kései szerelem (2 tag)

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: FMK (2012. szeptember 07. )
A kései szerelemnek egy raklapnyi előnye van. Már nem akar az ember a másikkal feltétlenül összeköltözni, sőt - épp elég boldog attól is, hogy végre egyedül lehet, oszt azt enged be a kecójába, akit akar, és akkor búcsúzik el tőle, amikor akar.

Társtárs (18 tag)

Létrehozta: zsazsu (2012. február 13. )
Utolsó hozzászóló: Mira (2012. április 24. )
A lap tetején főtémának javasolnám a Társkapcsolatot. A mi generációnk nagy áttörést élt és valósított meg a szexuális élet másfajta értelmezésében. Az öregedés ellen a legjobb pajzs a jó társkapcsolat, a harmonikus szexuális élet, és itt nincs korhatár. Ám a nők java egyedül maradt mára, főleg a kreatív nők (sok oka van, biológiai, szociális, stb). Tudunk erről őszintén beszélni?

Felajánlások (12 tag)

Létrehozta: Jerikoi1 (2012. január 17. )
Utolsó hozzászóló: szilvakék (2012. március 29. )
Idekerülnének azok a cimek, telefonszámok, e-mail-cimek, amelyek mögött egy-egy önzetlen társunk van, aki a régi értelemben vett "társadalmi munkában" segít másokon, felajánlva tudását, képességeit, erejét, szerszámait, idejét. Itt, ezen az oldalon publikálnánk is a történteket. Pl.: elvállalnám unokáid felügyeletét, tanitását szerdánként 4-6 h között a XVII.kerületben; Rendbetenném a kerted; megtanítanálak sajtot késziteni tejből; megtanítanálak: kandallót, kemencét építeni; Kórházban voltál és nincs aki ellásson? Hivjál fel; stb.- A garanciát ennek a közösségnek a nyilvánossága jelentené. Üdv. J. :-)

Szenior örömtánc (11 tag)

Létrehozta: csirszil (2012. január 05. )
Utolsó hozzászóló: ÖREG. (2012. február 12. )
Mit jelent a Szenior Örömtánc?
◄ 

Meggyógyulni vagy belehalni

A gyógyszeripar két arca

Quentin Ravelli írása.
A szerző Franciaországban az, Országos Tudományos Kutatási Központ kutatási igazgatója, a „La stratégie de la bactérie” (A baktérium stratégiája) című könyv szerzője, mely a Seuil kiadónál jelent meg 2015 januárjában.
Tovább

Babilon Senior "Napközi" program 2.0

A Nagy Generáció és a Babilon nyelvstúdió újdonsága

Mit kínál a NapKözi az angol tudásukat csiszolni vágyóknak?
Tovább

Egy hosszú szülés életre szóló következménye.

A Nagy Generáció 2015. 02.18-i adásában beszélgettünk oxigénhiánnyal született emberekről. Azután kaptuk ezt az írást egy apától.

Tízezrével élnek körülöttünk olyan, oxigénhiánnyal született emberek, akik a normalitás határán élik életüket. Hol bűnöző lesz belőlük, hol kocsmatöltelék, rossz, verekedős férj, apa, csendes anyjával élő szingli. Sok esetben nehezen lehet kibogozni, hogy a rossz szocializáció, öröklött tényezők, vagy szülési sérülések okozzák a társadalmi beilleszkedés zavarait, hol, melyik agyrészlet sérült, milyen mélységben.
Tovább

" Ezt mondd utánam !

Eredeti fejlesztésű interaktív program angolul tanulóknak – Öregtől

A beszédét javítani akaróknak csak annyi a feladatuk, hogy a programban lejátszott hang és szógyakorlatokat egyenként ismételjék meg, amit azonnal összehasonlíthatnak a saját kiejtésükkel.
Tovább

Ferenc pápa: Ahol nem törődnek az idősekkel, a fiataloknak sincs jövőjük!

Az idősek mi vagyunk: előbb vagy utóbb megöregszünk, elkerülhetetlenül, még ha nem is gondolunk rá. És ha nem tanulunk meg jól bánni az idősekkel, akkor majd velünk is így bánnak.
Tovább

Dragomán György: Karácsonyfa

A blokkfelelős fia azt mondja, hogy a karácsonyfát nekik nem az angyal hozza, hanem az apjával szokták lopni, és nem olyan kicsit lopnak, mint amilyet nekünk az angyal szokott hozni, hanem sokkal nagyobbat, olyant, amelyik felér egészen a plafonig.
Tovább

Lélektani napló WC papíron

Mérei Ferencről

"Az életben nem kell mindig jól járni! Aki azt a belső kényszert el tudja engedni, hogy neki minden helyzetből győztesen és nyertesen kell kikerülnie, annak nagy lesz a belső szabadsága. Ez a hiteles élet titka!" – vallotta Mérei Ferenc.
Tovább

Egy holokauszt túlélő és egy hajdani Waffen SS házassága

Lázár György írása

40 évig tartotta titokban a házaspár a meglepő történetet. Egyik fiuk írt róla könyvet. Hogyan írja át a háború borzalmait az új élet és béke…
Tovább
◄