Klubrádió, 2011. december 07-i adás

Létrehozta: admin (2011. december 08. )
40 éve mutatta be az Étoile-t a társadalmi változásokat sürgető, s azért tenni is akaró alternatív színház, az Orfeo. Ez az Orfeoból kinőtt Stúdió K születésnapja. A Klubrádió mai adásában erről beszélgetett az akkori előadás három résztvevője, Mélykuti Ilona, Fodor Tamás és Oszkay Csaba. Hogyan akarták megváltoztatni a világot akkor, és mit akarnak, - ha akarnak - ma?
első rész, 9.00 perc
Oszkay CsabaHonnan és miért jöttek az emberek az Orfeoba?Fodor Tamás Hogyan hatott a 16-20 éves budapesti fiatalokra a '68-as párizsi diáklázadások híre? Mit jelentett akkoriban Che Guevara neve és példája? A cselekvés, a változtatás vágya hogyan hozott létre kollektívát - benne zenészeket, bábosokat, fotósokat, színházat?
Második rész, 11.40 perc
Hogyan kereste formanyelvét akkoriban a társadalmat megváltoztatni akaró színház? Milyen nemzetközi példák segítették, s hogyan találta meg saját útját?
Milyen jelentések születtek kísérleti előadásaikról a BM 3/3-as részlegénél? Milyen retorziókat alkalmazott a hatalom - miközben az előadásokat egyre több haladó gondolkodású értelmiségi látogatta, köztük filozófusok, rendezők, színészek?
Harmadik rész, 14.15 perc
Miért jelentett életre szóló élményt, kötődést a közösség, az Orfeo stúdió? Hogyan hat mai életére az Amerikában élő Oszkay Csabának? Hogyan dolgozik ma az Orfeoból indult alternatív színház, a Studió K. és annak alapítója és máig vezetője, Fodor Tamás?
Mi lesz az ilyen színházakkal a mai, áldatlan körülmények között?
Negyedik rész, 9.02 perc
Sándor ZsuzsaSándor Zsuzsa ugyan bíró, de a nagygenerácio.hu honlapon egy kutyás rovatot gondoz.
Kutyamikulás, kutyafuttató, egyesület a XIII. kerületben - hogy a kutyák boldogabb kutyák, az emberek pedig rendesebb emberek lehessenek.