Klubrádió, április 18-i adás

Létrehozta: admin (2012. április 19. )
Újrakezdők. Egy férfi, aki könyvet írt, filmet rendezett, aztán elkapta betegség. Felépült, újra könyvet ír. A Diagnózis után című, amiben "kiírja magából" a betegséget, tavaly jelent meg, sokan meríthetnek erőt belőle. A "Holnap más leszek" című pedig, amit az unokája ihletett, a Könyvhéten jelenik meg. Oláh Gábor filmrendező, író. Egy nő, akinek szaktudására nem tartott igényt minisztériumi főnöke. Elment tanítani, informatikus -könyvtáros szakot alapított a kaposvári egyetemen. Örömből megtanult fotózni, azóta díjat nyert és önálló kiállítása is volt. Tószegi Zsuzsa könyvtáros - fotós.
Első rész, 11.51 perc
Oláh GáborOláh Gábor Diagnózis után című könyvének alcíme: A benned lakó mágus. Mert szerinte mindenkiben lakik, megtanulni azt kell, hogy hogyan hívhatjuk elő. Oláh arról beszél, hogy mindig bennünk van, mindig munkál, de neki leginkább a betegséggel való harcban volt szüksége rá. Hogyan érkezik a betegség? Mi a fájdalom értelme? Az önmegfigyelés fontossága, módszerei. Együttműködés a mágussal.


Második rész, 11.48 perc
Míg az előző részben leginkább a betegség körül folyt a beszélgetés, ebben az író-filmrendező könyvei születéséről beszél. Arról, hogy műveiben volt már drogos, volt tűzoltó és volt tizenhat éves kislány. Hogyan bújik az író más ember bőrébe? Milyen érzés az? Hogyan születik az írás? Legújabb könyve, a Holnap más leszek a könyvhéten jelenik majd meg.
Harmadik rész, 13.13 perc

Tószegi ZsuzsaTószegi Zsuzsanna könyvtáros családban nőtt fel, könyvtáros volt, s lelkében mindig az is marad. 1997-ben találta meg a nagy feladat: alapítója, majd vezetője lehetett a Neumann Jánosról elnevezett digitális könyvtárnak, közreműködhetett a Digitális Akadémia létrehozásában. Könyvtárosként kellett úttörőnek lennie, megtanulnia, hogy mi is a könyv, s hogy milyenné kell válnia a könyvtárnak a digitális korban. És bár 2004-ben az utcára került, ma már egyetemen tanítja a megszerzett tudást.

Negyedik rész, 9.12 perc
Tószegi Zsuzsannának ötven felett kellett mindent előröl kezdenie, mert gyerekei felnőttek, munkáját elvesztette. Ebben a részben arról beszél, hogyan kezdett fotózni. Hogyan követték egymást a tanfolyamok, s mit segített a tanulásban az internet ismerete, hiszen a hálón egymást is tanítják az emberek. Fotózni drága hobbi. Drága a felszerelés, drága a számítógépre való szoftver – de hogy ő nem hiába költötte erre pénzét azt pályázati sikerek, önálló és csoportos kiállítások mellett honlapja is bizonyítja, ahol mindenki megcsodálhatja képeit.