04.10- adás egy jogászból lett szobrásszal és egy amatőr DJ-vel

Létrehozta: admin (2013. április 10. )
Utolsó hozzászóló: kredenc (2013. április 11. )
Egy nő, aki jóval ötven fölött váltott. harmincöt év után befejezte ügyvédi praxisát, mert a folyton változó jogi környezet neki sem adott biztonságot, nemhogy ügyfeleinek. Gerő Katalin jóval szubjektívebb elfoglaltságot választott – minden előképzettség nélkül szobrász lett.
Egy férfi, aki sokszor váltott. Angol kiejtésprogramot szerkesztett, súlyosan fogyatékos embereket tanít nagy türelemmel a számítógépre, és ő a Nagy Generáció portál dj-e. Esténként Altatóval – minden nap más zenével ajándékozza meg olvasóit, azaz hallgatóit. Ő Öreg, azaz Bihari Ferenc, akinek esti csoki néven futó zenei csemegéjét minden este százak hallgatják a honlapon.
Első rész, 11.22 perc

Gerő Katalin2005-ben Gerő Katalin családjogász elhagyta addigi hivatását. Mennyire ijesztő egy ekkora váltás? Hogy működik a Zeneakadémia Liszt Ferenc Baráti köre, amely Katalin számára a legbiztosabb támaszt adta a váltás után? Hány fiatal tehetséget segítettek a sikerhez? Bekopoghat-e a sors, s mondhatja-e valakinek: legyél szobrász! Elég hihetetlen, márpedig Gerő Katalin állítja: vele ez történt! Ma azt mondja: mindenkiben szunnyadnak képességek, s sosincs késő elkezdeni ezek kibontakoztatását.

Második rész, 13.05 perc

Gerő és LisztA bronznak jól esik a simogatás! – mondja a jogászból lett szobrász, aki hihetetlen lelkesedéssel beszél arról, hogy milyen jól esik az agyaggal dolgozni. Az öntöde a legdrágább szobrásztanfolyam, mert ott jön ki minden hiba – jött rá, amikor végigkísérte egy-egy alkotás sorsát az agyagtól a kész szoborig. Fényképek, rajzok – hogyan készült Gerő Katalin arra a Liszt-szoborra, amit először Varsóban állítottak ki, s ami annyira tetszett Belgrád önkormányzatának, hogy ők is megrendelték, s ma már a szerb fővárosban is áll. Ma civilek gyűjtenek, s szerveznek koncertet azért,  hogy a harmadik példányt végre Budapesten is felavathassák. Aki május 3-án el akar menni a koncertre, az erről minden információt megtalál a www.zeneszalon.hu honlapon.

Harmadik rész, 12.21 perc

Bihari FeriKi Öreg, a Nagy Generáció portál DJ-je, akinek fórumát, az Esti csokit minden este százak keresik a napi zenéért? És ha már ott van a fórum, s az esti zene – miért Esti csoki a címe? Mi volt az első, ajánlott szám, s miért éppen az? Mit jelentett nekünk a zene évtizedekkel ezelőtt, s hogyan adhat örömet ma – akár táncolunk rá, akár csak hallgatjuk.

Negyedik rész, 11.52

Az utolsó rész jól indul: egy szambával. De miért pont? Sosem gondoltam, hogy valaha is megszeretem a latin zenét, de hát az évekkel változik az ember – mondja Bihari Ferenc, aki néhány éve barátaival alapított egy társaságot, hogy hetente kétszer legyen hol és kivel táncolni. Mert mostanra szerelem lett a tánc – mint ahogy nélkülözhetetlen lett az a baráti társaság is, amellyel időnként utazni, időnként bulizni lehet. Férfi és női szerepek a táncban. A beszélgetés végén legalább röviden azért Bihari Ferenc nappali életéről is: egy általa kifejlesztett programról, amely halmozottan hátrányos embereknek teszi könnyebbé, élhetőbbé az életet.

ŐKET ÉRDEKLI EZ A TÉMA

arandria

Férfi

Nyugdíjas mérnök vagyok, aki korábban világítástechnikával foglalkozott. A szakmából mára egy egyesületi tagság és néha egy-egy fordítás, cikkírás maradt.
04.10- adás egy jogászból lett szobrásszal és egy amatőr DJ-vel
Tovább
Tovább

fedezet

Férfi

Nyugdíjas mérnök-közgazda vagyok, és már lassan két éve nem is dolgozom. Feleségemmel 50 évvel ezelött ismerkedtünk meg. Egy lányunk és egy lányunokánk van, aki nem régen házasodott meg.
04.10- adás egy jogászból lett szobrásszal és egy amatőr DJ-vel
Tovább
Tovább