01.07-i adás Öreggel a Nagy Generáció DJ-vel

Létrehozta: admin (2015. január 07. )
Utolsó hozzászóló: admin (2015. január 07. )
Ez ma egy zenés délután. Bihari Ferenc, alias Öreg a műsor vendége, aki egy tucat felvételt hozott magával abból a több mint háromszázból, amit az elmúlt évben a nagygeneracio.hu portálra „esti csoki”’-ként, vagyis altató zeneként feltett, naponta sok száz kortársa örömére. Ma tehát a Nagy Generációban: best of Altató 2014.
Első rész, 11.52 perc

Bihari FerencMi mással kezdődne az időutazás, mint Cseke László Teneeger Party-jával, amit oly sokszor hallgattunk a Szabad Európa Rádióban. A zene pedig Chubby Checker és a twist 1959-ből. Bihari Ferenc pedig arról beszél, hogy az ezredforduló idején, néhány év Amerika után hazatérve hogyan kezdett zenebarát társakat keresni a neten, s hogy az akkor még elhaló próbálkozás hogyan tért vissza a Nagy Generáció portálon, ahol mára már függők tábora várja esténkét az „esti csokinak” nevezett, Öreg által feltett számot. A zenei idézet pedig: Herman's Hermits.
Színek, illatok, ruhadarabok: mi mindent hoz vissza múltunkból egy-egy szám? Önöknek például mi jut eszébe a Green Fields című számról?

Második rész, 13.49 perc

A második rész Tom Jobim & Sting – How Insensitive című zenéjével indul. A DJ-k a stúdióban zenét elemeznek, közben megtudjuk, hogy a nagygeneracio.hu honlapon rendelni is lehet Öregtől zenét, s az év végén a rajongók még szavazhattak is. A műsorban is szól a zene, mások között Crystal Gayle is énekel. De hogyan buliztunk akkoriban? Milyen volt lassúzni, cigizni, mit ittunk akkoriban a bulikban, amikor – mint most is – Barry Whyte-ot hallgattuk?

Harmadik-negyedik rész (egyben) 25.18 perc
Szambával indul a hírek után a Nagy Generáció adása, s a zene alkalmat ad arra, hogy a stúdióban arról beszélgessenek: a tánc nem korhatárhoz kötött, aki rákattan, az sosem hagyja abba. De miért van az, hogy a nagy generációs lányok (hölgyek) sokkal nagyobb hajlandóságot mutatnak a táncra, mint a fiúk (urak)? S amíg kigondolják a választ, szól a zene, Goran Bregovic zenéje.
Mit segít a zene mindennapjainkban – s mit segít Bihari Ferenc napi munkájában, amikor súlyosan fogyatékos emberekkel foglalkozik.  A most következő zene először elég meghökkentő: a Vörös Hadsereg Férfikórusa a Moszkva parti estékről énekel. Aztán egy nagy ugrás: Jimi Hendrix zenéjét halljuk Popa Chubby előadásában. Utána (baráti kérésre) Donna Lynn, majd Peter Green zenél. Egy angolkeringő jön – de előtte azért még megtudjuk, hogy Bihari Ferenc nem csak esti DJ-ként tevékenykedik, hanem egy VIII. kerületi általános iskolában, logopéduskénk segíti az oda járó, zömmel cigány származású gyerekeket. A műsor vége pedig ismét zene, egy filmből, ahol a híres mesehős–nevelőnő, Mary Poppins énekel.