Klubrádió, 2012. május 30-i adás

Létrehozta: admin (2012. május 31. )
Oroszi László majd’ tíz év pereskedés után jogerősen nyert az Adidas ellen, de még nincs az út végén. Az irányítósávos sportcipő szabadalma az övé, a világcég azonban még nem ismerte el a szabadalom bitorlását. A bíróságon Lantos Mihály szabadalmi ügyvivő képviselte az érdekeit, akinek nem ez az első ilyen horderejű győzelme.
Koczka Terézia – civilben statikus, majd nemzetközi cégek vezetőinek tanácsadója – úgy döntött, emlékezetessé teszi hatvanadik születésnapját. Körbehajózza a Földet. Most éppen felkészül, mert vitorlázni nem tud, pedig a 11 hónapos út alatt egy 18 fős legénység tagja lesz. És átvitorlázik majd a Golden Gate alatt.
Első rész, 11.48 perc
irányitósávos cipőJó dolog látni, hogy az igazság győzedelmeskedik. Hogy mi kell ehhez? Lantos Mihály szabadalmi szakember szerint kell hozzá kitartás, nem kevés pénz – de leginkább lelkierő, hogy az ember egy sor kudarc ellenére is kitartson kilenc éven át. De mihez is kellett a kitartás? Mi az az irányítósávos focicipő, amit Oroszi László kitalált, megcsinált, amit az Adidas gyárnak kipróbálásra odaadott – és amit két évre rá, egy reklámban David Beckham kezében látott viszont, mint az Adidas termékét?
Második rész, 11.37 perc
Oroszi LászlóKilenc év harc után a bíróság jogerősen is Lantos Mihálykimondta, hogy a szabadalom Oroszi László tulajdona – de mi következik ebből? Lesz-e anyagi haszon az erkölcsi győzelemből? Jó lenne, mert a pereskedés nem volt ingyen, ráment az Oroszi család mindene, még a cukrászdájuk is. Az ügyet képviselő Lantos Mihály mindenesetre bizakodó. Neki amúgy nem ez az első olyan ügye, amelyben Dávidot képviseli Góliát ellen. Ő szerezte vissza Losonczi Áron mára világhírű találmányát, az üvegbetont is.
Harmadik rész, 13.05 perc
Koczka TeréziaKoczka Terézia - aki amúgy nagyvállalatok vezetőinek ad tanácsokat – úgy döntött, hogy hatvanadik születésnapját azzal teszi emlékezetessé, hogy részt vesz egy világ körüli vitorlásúton. Hogyan születnek döntéseink? Ötven fölött annyi minden változik életünkben. Meg kell tanulnunk a folyamatos válság-menedzselést? A szakember szerint jobban járunk, ha másképp fogjuk fel az egészet, ha az eseményeket változásnak tekintjük, s inkább arra trenírozunk, hogy hogyan tudjuk minél inkább saját hasznunkra fordítani ezeket a változásokat.
Negyedik rész, 9.49 perc
Koczka Terézia igazán hosszú távra tervez: már húsz évvel ezelőtt eldöntötte, hogy hatvanadik születésnapja tiszteletére/örömére körbehajózza a Földet. Csak azt nem tudta még akkor, hogy egy luxus-óceánjárón vagy egy vitorlás hajón. Aztán – szerencsés véletlenek sorozatával – rátalált arra, amiről azt gondolja: ez a neki való. Vitotlás-flotta, 11 hónapnyi út, a hajón egy profi kapitány és 17, változatos tudású segítő. aztán majd lesz valahogy. Mert ez a lényeg: nem kell mindent előre tudni, felcímkézni. Csak egyben biztos: jó és szép lesz. És hogy fantasztikus lesz áthajózni a Golden Gate híd alatt.