Klubrádió, április 11-i adás

Létrehozta: admin (2012. április 12. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2012. április 17. )
Válságokkal gödrös életünk. Megoldatlan konfliktusok, letehetetlen belső problémák. örök témáink. Nem véletlen, hogy a Nagy generáció eddigi interjúi közül a legnagyobb visszhangot a Bagdy Emőké pszichológus professzorral folytatott beszélgetéseink váltották ki, amikor a megbetegítő érzelmekről, és az életközépi válságról volt szó. A Nagy generáció első személyes találkozásán, március 31-én a Benczúr Hotelben ő is a vendégünk volt, hogy folytassuk ezt a – valószínűleg – befejezhetetlen beszélgetést. Mai műsorunkban ezt is hallják. De szót kap majd a hamarosan induló Lelkitárs rovat szerkesztője, Péter Edit, és – a Költészet Napja van – Tanárnőkérem arról beszél, hogy hogyan lehet megszerettetni a diákokkal manapság a verseket.
Első rész, 11 perc

Bagdy EmőkeA válság jó és rossz oldalai. Túléljük vagy megoldjuk? Mi az a trauma? Az elfojtás. Hol sebződünk meg? Hogyan csináljuk magunknak a szívinfarktust?
Második rész, 12.51 perc
Ha már tudjuk, hogy hogyan gyártjuk magunknak az infarktust, mit tehetünk ellene? Gyakorlati tanácsokat is hallanak Bagdy Emőkétől, aki szerint jogunk van hozzá, hogy dühösek legyünk, csak ne hagyjuk, hogy ártson. „Jogom van hozzá, hogy dühös legyek, de nem hagyom, hogy ártson!” A trauna lelektana. a belső veszteség feldolgozása.
Harmadik rész, 14.11 perc
A gödörből való kilábalás egyik módja a felülemelkedés – mandja Bagdy Emőke. Miért van szükség segítségre? Hogyan segítsünk magunkon ebben a részvétlen kultúrában, amiben élünk, hogyan tanuljunk meg megküzdeni önmagunkért és miben segít a humor és az örömhormon? Az örömhormon, amely ötvenszer erősebb, mint a morfium. A női has dicsérete.
Nemsokára indul a Nagy Generáció oldalon a Lelki társ rovat. Ennek szerkesztője, Péter Edit beszél arról, hogy ahogy múlnak az évek, egyre több vesztességgel találkozunk. De csak a gyászmunka marad ötven fölött, vagy van, ami jobban megy ebben a korban?
Negyedik rész, 8.29 perc
A költészet napján persze hogy beszélünk a versekről is. Annál is inkább, mert a Nagy oldalán „Tanárnőkérem” nemrégiben elindított egy Kedves versem című témát, ahol mára már 117 bejegyzés bizonyítja, hogy fontos nekünk a költészet. Hogyan fogadják a tanulók manapság a verseket, s miért kell Tanárnőkérem diákjainak havonta megtanulnia egyet? Aki itt a honlapon nem találja a Kedves versem rovatot, az használja a keresőt, vagy kattintson ide.