Klubrádió, augusztus 8-i adás

Létrehozta: admin (2012. augusztus 09. )
Utolsó hozzászóló: svedrita (2012. augusztus 12. )
Mennyire fárasztó, ha az embertől egész életében azt várják el, hogy szép legyen? Hogy öltözködik és sminkel ma a hajdani modell? Mi a legfontosabb az életben? Van-e női kvóta a producerek között? Miért öregít a zsúfoltság? A stúdió vendége ma Pataki Ági modell, producer, filmes szakember, aki a műsor második felének témájáról is elmondja majd véleményét, arról, hogy értelmezhető-e a „dögös nő” kategóriája ötven fölött.
Első rész, 11.02 perc
Pataki Ági régenHa az embereket nem érdekelné a múlt, akkor ma senki nem tudná, hogy ki vagyok én – mondja a hajdani top-modell Pataki Ági. De hová lett a Kálvin tér faláról a (közben műemlékké nyilvánított) Fabulon-mozaik, amit az ő fényképéből készített Erdély Miklós? Mit vegyen (és mit ne vegyen) fel a retro nevében egy mai ötvenes? Egyáltalán: mit hordtunk és hogyan sminkeltünk annakidején?

Második rész, 10.53 perc
A zsúfoltság öregít – ez a mondat már a lakberendezésről szól.Pataki Ági 36 év után Tárgyak a lakásban: mi sok és mi kevés? Pataki Ági leginkább akkor rendezte át a lakását, amikor új emberrel kezdett közös életet. Az életben az emberi kapcsolatok a legfontosabbak – mondja. Régen főleg a szerelmek, aztán – ahogy múlnak az évtizedek –, a hangsúly lassan másféle kapcsolatokra tolódik át. 

Harmadik rész, 12.32 perc
Kántor PéterÉrtelmezhető-e ötven fölött az a kifejezés, hogy „dögös nő” – tette fel a kérdést a honlapon nemrég Mira. A kérdésről ma először Kántor Péter költő mondja el véleményét. Ő ezt a kifejezést ebben a korban már nem használná. Kávét inni, barátkozni persze hogy jó ebben a korban is. És persze, hogy lehet a nő szép és vonzó. De a „dögös” az életkori kategória. Pataki Áginak már mennie kell, de még elmondja: egyetért Kántor Péterrel: meg lehet maradni kívánatosnak, s a magánéletben a szexualitás is épp olyan fontos lehet, mint régen, de ötven fölött ezt már ne „kívül hordja” az ember. 

Negyedik rész, 12.07 perc
Miraamelyben a beszélgetésbe bekapcsolódó (és a műsorban is csak a nagygeneracio.hu oldalon használt nick-nevüket használó) Mira és Jóhírhozó arról beszélget, hogy az ötvenJóhírhozó fölött elkerülhetetlenül bekövetkező változásokat át lehet-e élni úgy is, hogy az ne tegyen tönkre minket. Hogy az ne gyász, hanem elengedés legyen. Hogyan is viseljük (vagy titkoljuk) ebben a korban, hogy férfiak és nők vagyunk? Társadalmi előítéletek, a fiatalság istenítése – egy elöregedő társadalomban. Változik-e a világ?