Klubrádió, augusztus 15-i adás

Létrehozta: admin (2012. augusztus 16. )
Lábraállási, újrakezdési, önmegtartási technikák. Ki hogyan csinálja, milyen belső vagy külső energiákat, segítséget vesz igénybe? A mai adás első vendége Csere Ági színésznő, aki sokszor kezdte a nulláról. Felkapták és elejtették, díjat kapott majd ismét senki sem vett róla tudomást. Ma saját és társa erejéből producerként filmet készít, munkájának nemzetközi visszhangja nagyobb, mint az itthoni. Másik vendégünk ma Domján László orvos, aki 25 éve tanítja az agykontrollt. Olyan orvosnak tartja magát, aki azzal gyógyít, hogy megtanítja, hogyan lehet mozgósítani szervezetünk öngyógyító erejét. A változásoktól való félelem ellen is ezt a módszert ajánlja.
Első rész, 10.48 perc

Csere ÁgiCsere Ági az örök keljfeljancsi. Színész, producer – már ha éppen van munkája. Mi hozza a változásokat életébe? Mekkora a sors szerepe, s mekkora szerepet követel ő magának? Egy rendhagyó színészi pálya kezdete. Aki budapesti szerződését inkább egy babára cserélte. Egy vidéki társulat, majd a teljes önállóság. A szabadúszó szabadsága és kiszolgáltatottsága.

Második rész, 12.43 perc
1999-ben Csere Ági megkapta a Filmszemle legjobb színésznő-díját – de a szerződések, szerepek ettől sem jöttek. Fél évre rá a Filmkritikusok díja sem hozott munkát – egy férjet, s új távlatokat azonban igen. Társa, Bollók Csaba filmrendező mellett Csere Ági beletanult a producerségbe. A nagy siker, az Iszka utazása, amely harminc díjat hozott (köztük az „Év legjobb tíz európai filmje” és az Oscar-jelölés). Jöttek koprodukciós ajánlatok is, de ők inkább saját filmjüket akarják leforgatni – azóta is. Egyszer ugyan már elnyerték hozzá a pénzt is, de aztán megváltozott a hazai támogatási rendszer – most mindent elölről kell kezdeni.
Harmadik rész, 12.29 perc
Domján LászlóDomján László 22 éve tanulva tanítja az agykontrollt. Tanulva – mert ma is fedez fel általa új és új dolgokat. A relaxáció fontossága. Mit kezd ő, az orvos és oktató saját feszültségeivel, szorongásaival? Az agykontroll, mit svájci bicska. A kitűzött célok fontossága. Mit kezdjen az ember az öregedéssel? Egy régi mondás szerint az öregedő ember vagy megkeseredik vagy bölcsebb lesz. Domján szerint, ha elhisszük, hogy nem csak elszenvedői, hanem résztvevői, irányítói is lehetünk testi-lelki változásainknak, már el is kezdtük megváltoztatni, megjavítani életünket.
Negyedik rész, 11.29 perc
Az elme és a fájdalom. Az elme szerepe az öngyógyításban. Az emberi agy kihasználatlan – sokszor még alig ismert – lehetőségei szervezetünk befolyásolásában. A relaxáció, az ellazulás hihetetlen fontossága, amit ma már az élettan is felismert és kutat. Tanácsok kezdő relaxálóknak. Tanácsok álmatlanságban szenvedőknek. Jóga, agykontroll, autogén tréning – Domján László szerint szinte mindegy, hogy milyen ellazulási technikát használunk, csak használjuk, mert a rendszeres relaxálás évekkel hosszabbítja meg az életet. Pláne, ha azt rendszeres mozgással is kiegészítjük.