Konyha

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: Iluska (2015. január 18. )

SzerkesztőTÁRS

Tardos Katalin





Tardos Kati élelmiszervegyész

Sütés, főzés

Létrehozta: M. Ilona (2012. április 22. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2014. december 13. )
Ennyi tapasztalattal biztosan tudunk egymásnak újat mondani. Felnőttkori kedvenc ételeink, saját találmányaink, felfedezések, amik megváltoztatták az ízlésünket, receptek, amik nekünk nagyon bejöttek, és szívesen ajánljuk. Kóstolja meg más is!

Adni, kapni, elosztani

Létrehozta: Nina (2013. június 02. )
Utolsó hozzászóló: Nina (2013. június 15. )
Egy jó kezdeményezés, amelyet itthon is megvalósíthatnának: http://www.nagygeneracio.hu/Adni__kapni__megosztani Nézd meg és szólj hozzá!

Miért olyan menő az antioxidáns?

Létrehozta: tarkata (2012. szeptember 30. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2012. október 24. )

Zsebi konyhája

Létrehozta: zsebi41 (2012. február 01. )
Utolsó hozzászóló: Anoli (2012. augusztus 26. )
M. Ilona biztatására álltam rá, hogy megnyitom a konyhát hátha akad aki bekukkant. Nem kéretlen receptek ontására gondoltam, inkább arra, hogy ha tapasztalatommal segíthetek valakinek, vagy ha valaki konkrét receptet kér akkor azt szívesen beírom.Beszélhetünk, konyhai praktikákról, beszerzésekről diétákról, szóval mindenről ami benneteket érdekel.

Mennyit igyunk ebben a nagy melegben?

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: neseva (2012. augusztus 01. )

Egészséges táplálkozás és étrend-kiegészítők

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: tarkata (2012. június 07. )
Kiegyensúlyozott étrend mellet fogyasszunk-e vitaminokat? Fogyni akarunk, de szabad-e fogyasztószert is bevenni. Vannak káros hatások is?

Új édesítőszer a láthatáron

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: svedrita (2012. március 05. )
A Paraguayban és Brazíliában őshonos, a cukornál háromszázszor édesebb növény kivonatának élelmiszer-adalékként való felhasználását november 12-én megjelent rendeletével az Európa Bizottság az Európai Unió területén is engedélyezte.

Természetes energiaitalok

Létrehozta: Iluska (2012. február 05. )
Utolsó hozzászóló: Iluska (2012. február 24. )
Italok, amelyekről tudjuk vagy hisszük, hogy jót tesznek nekünk, egészségesebbek vagy energikusabbak leszünk tőlük.

olajok

Létrehozta: admin (2012. január 15. )
Utolsó hozzászóló: tarkata (2012. január 30. )
Állítólag az extraszűz olajok 70%-a hamisított.

Bikaszív-paradicsom

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: zsebi41 (2012. január 20. )
Amerikában New York államban Johann Heinrich Muster a farmján termesztette először a világon. Közel fél kilogramm is lehet egy-egy példány.

Féljünk-e az E-számoktól?

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
A szerző válasza: NE FÉLJÜNK!
Hozzászólások száma: 44 Összes hozzászólás megtekintése >
Keresés azokra a hozzászólásokra, melyek tartalmaznak képet >
Keresés szakértői hozzászólásokra >
Hozzászóláshoz vagy új téma indításához kérjük jelentkezz be!
 1  2  3  4  5    lapozás vissza >
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
Iluska
2015. 01. 18. 23:08:02
#link
Szerintem mindenkinek volt ilyen piritós és grillsütője. Csak ilyet lehetett kapni.
danzsu
2015. 01. 18. 19:06:40
Módosítva: 2015. 01. 18. 19:06:40
#link

Kis ízelítő az előző posztban említett retró konyhából:

http://www.nagygeneracio.hu/album.php?id=314

Kattints ide a link megtekintéséhez


Kattints ide a link megtekintéséhez
danzsu
2015. 01. 18. 16:37:45
#link
Úgy látom, kb. másfél év után fel kell ébreszteni
a "konyhatündért".

Kis hangulatkeltő.

Aki még a Facebook-on - esetleg - nem látta......
Lehet szemezgetni, emlékezni:

http://konyhalal.cafeblog.hu/2015/01/16/ilyen-volt-a-konyhad-a-80-as-evekben/?fb_action_ids=10203571553905715&fb_action_types=og.likes
M. Ilona
2013. 06. 22. 15:12:27
Módosítva: 2013. 06. 22. 15:12:27
#link

Nagyikonyhák szerte a világon. Nézzétek meg ezt a honlapot! A világ különböző részein fényképeztek nagyikat a konyhájukban, mellékelve egy recept leírását és fotóját. Fantasztikus portrék izgalmas receptekkel. Ki kéne próbálni! Ízelítőül egy algériai szép nagyi kuszkuszos csirkével a képen. Ha valaki megpróbált bármit, szóljon.
http://www.demilked.com/delicatessen-with-love-gabriele-galimberti/


Kattints ide a link megtekintéséhez
tarkata
2012. 04. 25. 18:35:40
#link
Sajnos a rák igazi okát nem is mindig tudják. Vannak statisztikák minden betegségre. Ezek persze egy nagyszámú minta alapján állapítják meg, hogy pl. előfordul 10%-ban allergia valamilyen kémiai anyagra. Vagyis fennáll a veszélye, hogy mi is ebbe a csoportba tartozhatunk. De nagyon egyéni, és a statisztika átlag az nem éppen egy emberre vonatkoztatható. Csak valószínűségekkel lehet számolni. És minden kémia is, bennünk is kémiai folyamatok mennek végbe állandóan.A szintetikusan előállított anyagok kémiailag ugyanolyan szerkezetűek, minta természetben találhatók.Szükség is van ezekre, mert a természetben esetleg egy hatóanyagból nem éppen elegendő mennyiség található meg.
neseva
2012. 04. 25. 17:15:34
#link
9 évvel ezelőtt, mikor a férjem rákos lett megkérdeztem az orvost mi okozza a rákot, Csernobil, kémiai anyagok, vírusok. Ezek közül csak a kémiai anyagok ellen tudunk védekezni, az E számok között is van természetes tartósító, ízfokozó, színezőanyag még a felsoroltakon belül is. Unokám szemfehérje nagyon sokszor besárgult, vittük kivizsgáltatni, Gilbert kór mondták, interneten néztem utána, a mája nem termel elegendő epét, így nem tudja lebontani a husokhoz adott adalékanyagot, ami a szalámik megbarnulása ellen teszenk be.
tarkata
2012. 04. 25. 14:30:27
#link
Örülök Antoine, ha Neked tetszik. Egységes Európa, talán könnyebben lehet megérteni minket is ebben a kérdésebn. Én Franciaországban nagyon meg vagyok elégedve a címkékkel, értem és nagyon hasznosak.
Előzmények
Antoine
Férfi
2012. 04. 25. 11:17:44
#link
Kedves tarkata! Köszönöm a kérdésemre adott választ, most hogy elolvastam az E-számok cikket, azt hiszem okosabb lettem az élelmiszereken feltüntetett dolgok ügyében. Jobban megértem talán a francia élelmiszereken is feltüntetett számokat, adalékokat. Üdvözlettel: Antoine.
tarkata
2012. 03. 05. 17:15:35
#link
Kedves Antoine! Mindig érdemes elolvasni a címkéket. Itt találod meg a termékről adott összes információt. A súlyon, térfogatom kívül: fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idő. Ez naphó/év formában van feltüntetve. Az összes összetevőt elolvashatjuk, a mennyiségüket is. Ha allergiás valaki, vagy ételintoleranciában, cukorbetegségben szenved akkor természetesen elolvassa. Tudjuk hol és ki gyártotta a terméket. Friss húsoknál is fel kell tüntetni a származási országot. Tájékoztat minket arról is, hogy hogyan tároljuk az adott terméket, hiszen csak így biztonságos a termék fogyasztása. A legtöbb terméken megtaláljuk a tápértéket is.
Én csak ajánlani tudom, hogy legalább a főbb paramétereket nézzük meg. Bosszantó, ha otthon vesszük észre, hogy nem is azt vettük, amit akartunk. De: a szavatossági idő lejárta után az termék NEM FORGALMAZHATÓ!!! Ezért a kereskedő felel, de nézzük is meg.
Előzmények
Antoine
Férfi
2012. 03. 05. 10:18:06
Módosítva: 2012. 03. 05. 10:18:06
#link
Kedves Szerkesztőtárs! Gyakran járok Budapesten is boltokba, nagyon érdekelne, hogy a magyar élelmiszerek címkézése mennyire megbízható és mit figyeljek rajta különösen. A szakértő szerint érdemes-e mindig jól elolvasni a címkéket?
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
 1  2  3  4  5    lapozás vissza >

ŐKET ÉRDEKLI EZ A TÉMA

◄ 

70+

Egyedül élő nyugdíjas nő vagyok. Korábban könyveléssel foglalkoztam költségvetési szerveknél. Egy lányom és négy unokám van, az elmúlt években sok időt töltöttem velük, de mivel már a legkisebb is önállóan jár különóráira, szept. óta sok szabadidőm lett.
Új édesítőszer a láthatáron
Tovább

Antoine

Férfi

Antoine vagyok, jelenleg Párizsból jelentkezem, de sokszor vagyok Magyarországon is.
Egészséges táplálkozás és étrend-kiegészítők, Konyha, Sütés, főzés, Természetes energiaitalok, Új édesítőszer a láthatáron, Zsebi konyhája
Tovább
Tovább

danzsu

Informatikus vagyok, időnként még tanítom is ezt. Ezen kívül érdekel minden, ami kultúra, és persze a barátok, emberek.
Adni, kapni, elosztani, Konyha, Sütés, főzés
Tovább

dekka

Valami csoda folytán műszaki végzettség.
Sütés, főzés
Tovább
◄