Kozmetika

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: zsebi41 (2012. január 23. )

SzerkesztőTÁRS szakértőnk

Gallai Zsuzsa
40 éve, hogy a kozmetikus pályát választottam, amit a mai napig hivatásomnak tekintek. Mindig szerettem volna egy ilyen lehetőséget, hogy a saját vendégkörömön kívül másokkal is megoszthassam a tapasztalataimat és megismerjem a véleményüket. Erre ad most lehetőséget a Nagy Generáció portál.

 

Gallai Zsuzsa
Ch Meentzen

A szemkörnyék ápolása

A szem festésével a legtöbb lány titokban már 10 éves korában megpróbálkozik. 14 évesen legtöbben rendszeresen festik a szemüket, szempilláikat, 20 éves korra a lányok többségének már egész arzenálja van a szemfestékekből. De mi a helyzet a szemápolással? Tapasztalatom szerint erről sokkal kevesebb a nők információja, nem csak 20 évesen, de később is. Nekünk, kozmetikusoknak kell az otthoni ápolással kapcsolatos szakszerű tanácsokkal ellátnunk a pácienseinket, hogy vonzó pillantásaikat minél tovább megőrizhessék.

Tovább a teljes cikkre

Kozmetikusként az öregedésről 1. rész

Igazán szerencsések vagyunk, hogy olyan korban élünk, amiben sokféle lehetőség nyílik az öregedési folyamatok kezelésére, késleltetésére. Talán túl sok is – éppen ezért nehéz kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet. Szóval hogyan válasszunk?
Tovább a teljes cikkre

Magyarország "kozmetikai nagyhatalom"

Talán nincs még egy ország a világon, ahol ennyi kozmetika és kozmetikus lenne. Sajnos a mennyiség a minőség rovására megy.
Gyakran kérdezik társaságban tőlem a nők, hogy ”honnan tudom, hogy jó kezekben vagyok?”
Tovább a teljes cikkre

Sminkiskola középkorúaknak

A sminkelés, régies nevén kendőzés lényege a kedvező arcrészek kiemelése, a kevésbé kedvezők elkendőzése. Egy jó, azaz előnyös smink sokkal szebbé, egy rossz smink olykor akár csúnyává tehet egy arcot. Mindez arról jutott eszembe, hogy a minap voltam egy igazán elegáns partin, ahol legszívesebben egy csendes helyre félrehívtam volna a résztvevő hölgyeket, hogy elmondjam, milyen változtatásokra lenne szükség a sminkjükben ahhoz, hogy megfeleljenek a fent leírtaknak.

Tovább a teljes cikkre

Hozzászólások száma: 5 Összes hozzászólás megtekintése >
Hozzászóláshoz vagy új téma indításához kérjük jelentkezz be!
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
zsebi41
2012. 01. 23. 17:16:46
#link
Kedves Zsuzsa! Köszönöm a gyors választ és a felajánlott segítséget is.Elolvastam a cikket, és azt hiszem jó úton járok. A lányom 20 éve még kozmetikus volt de azóta más pályát választott ezért az új kozmetikumokat nem ismeri, de a bőrdiagnosztikát még nem felejtette el evvel és a cikkeddel úgy hiszem megtudom majd oldani a tisztítás problémáját.Nagyon tetszett, hogy azt írtad, hogy a kialakult ráncokat eltüntetni nem lehet, ezt kevesen mondják ki, inkább minden féle csoda szert hirdetnek, amivel a hiszékenyeknek csalódást okoznak.
Előzmények
G.Zsuzsa
2012. 01. 21. 21:27:52
#link
Kedves Zsebi41!
Az arctisztítás nagyon fontos. A kozmetikusként az öregedésről 1.rész című írásomban(fent)ezzel kapcsolatban is igyekszem tanácsot adni, de leginkább a bőrtípustól függ, hogy mivel tudjuk hatékonyan letisztítani a bőrünket, anélkül,hogy feleslegesen kiszárítanánk..Látatlanban nehéz felelősséggel tanácsot adni.Ha telefonon megbeszélünk egy időpontot szívesen felajánlok egy díjmentes bőrdiagnosztizálást és otthoni ápolási tanácsadást Óbudán.Tel:240 50 15 vagy 20 217 35 40
Üdvözlettel: Gallai Zsuzsa
zsebi41
2012. 01. 20. 17:54:45
#link
szeretnék tanácsot kapni az ideális napi arctisztításra. Víz-nem víz, micellás víz, krémes lemosó, stb.., stb.? Mind ezt jóval 50+ felett.
G.Zsuzsa
2012. 01. 05. 21:51:33
#link
Kedves Buci!
Erre így látatlanba nehéz válaszolni, mert sok függ a bőr állapotától és a kozmetikai kezeléstől.Volt olyan páciensem,akinek az előző kozmetikusa mindig teljes kezelést csinált vagyis tisztítást még akkor is, amikor már nem volt semmi tisztítani való a bőrén ahelyett, hogy a bőrtáplálásra koncentrált volna.Ahogy már írtam a jó minőségű, bőrtípusnak megfelelő rendszeres otthoni ápolás nagyon sokat számít. Van olyan vendégem, aki mindig lelkesen megvesz valami menő krémet de nem használja rendszeresen.Általában azt szoktam javasolni, 50 felett hogy 3 hetenként jót tesz egy bőrtápláló, frissítő kozmetikai bőrápolás. Radírozás, masszírozás, ultrahangos hatóanyag bevitellel, lifting pakolással.
Üdvözlettel:Gallai Zsuzsa
Buci
2012. 01. 04. 21:37:29
#link
Kedves Zsuzsa! 50 fölött mennyi időnként menjek kozmetikushoz? csak a krémekben nem hiszek.
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!