Színház

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: Renee (2017. május 15. )

SzerkesztőTárs

GebellaAlapban gépészmérnök, valójában lényeglátó kotnyeles, örök játékos, mexállott bridzsező és bridzstanár.
Gebella


Monokli

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: Inconnue (2017. június 08. )
Molnár mindig szellemes, kellemes és profi – gondolhatjuk, de… …de ha nem mai tempóban és túlzott mennyiségben kapjuk… meg ha nem az ő mesterien felépített dramaturgiája adja egy darabja ívét, hanem mint egy kabaréban, csokorba gyűjtött jelenetekkel vesszük elő, akkor sajnos épp a molnári erények kopnak ki. Márpedig a Pesti Színház Monokli címmel Fesztbaum Béla által összeválogatott és rendezett jelenetsora ilyen. Hasonló többé-kevésbé szellemes, néhol csattanós kabaréjelenet sokan és sokat írtak, valósabb kifejezéssel termeltek. Azoknak ajánlom, akik szeretnének nosztalgiázni a múlt század „békebeli” koráról, és nem színdarabot várnak, csak egy könnyed estét.

Mezei néző írásai

Létrehozta: M. Ilona (2014. október 12. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2014. október 14. )
Színházszeretők figyelmébe! Mostantól nálunk is olvashatjátok a Mezei néző blogján megjelenő értő kritikákat. Makk Zsuzsa írja a blogot lelkesen és az eseményekre figyelemmel. Itt beszélgethetünk a kritikákról, írjátok meg véleményeteket ti is!

Búcsú Alföldi Nemzetijétől

Létrehozta: admin (2013. július 02. )
Utolsó hozzászóló: szilvakék (2013. október 15. )
Kedves Nemzeti Színház, kedves Alföldi Róbert, kedves Társulat! Ha csak kevés időtök lenne elolvasni, akkor a lényeg: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNJÜK!

Bethlen Téri Színház

Létrehozta: Syndy (2013. január 16. )
Utolsó hozzászóló: Syndy (2013. január 16. )
Bethlen Téri Színház Létrehozta: Syndy (2013. január 16. ) Utolsó hozzászóló: Syndy (2013. január 16. ) Sziasztok, Gyertek el a Bethlen Téri Színházba, remek előadások, családias hangulat, tündéri kisugárzás. www.bethlenszinhaz.hu Február 5-én, és 6-án Csomor Csilla önálló estje: Édes Rózám címmel. Jegyrendelés: Piszker Ágnes 06-30-484-6962 E-mail: piszkeragnes@bethlenszinhaz.hu

Sándor György - apó

Létrehozta: admin (2012. november 12. )
Utolsó hozzászóló: admin (2012. november 12. )
Sándor György a Centrál Színházban Több mint negyven éve áll egyedül a színpadon. Egyszemélyes színházat kellett nyitnia, mert a társulati nem fogadta be. Az öltözőben még dadog, a színpadon soha. A Centrál Színházban egy kicsit megkoszorúzza önmagát. Van mit.

A lovakat lelövik, ugye?

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: nikikutya (2012. május 12. )
A Vígszínház különösen bátor vállalkozása – a harmincas évek válságának adaptációja a mai magyar válságra – kiválóan sikerült. Hisz itt élnek közöttünk a céltalanok, a magukkal kezdeni mit sem tudók, az utolsó szalmaszálba kapaszkodók, a rászorultak helyett az önmaguk sorsát rendezni képesekkel törődő társadalom peremén billegők – na meg azok, akik pont e megnyomorodó rétegről akarják lehúzni az utolsó utáni bőrt, na meg azok is, akiknek a tehetetlenek kukkolása a mulatság.

Gebella ajánlja

Létrehozta: Gebella (2012. március 26. )
Utolsó hozzászóló: Gebella (2012. március 26. )
Színházak éjszakája először e hét szombatján! Program: http://szinhazakejszakaja.hu/ A Nagygenerációs buli után is tart, jó soká!

Mi lesz veled színház?

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: nikikutya (2012. március 19. )
Azt hallom-látom, hogy sikeres, nagy múltú fővárosi színházak különféle kedvezményekkel és akciókkal csábítják a nézőket. Ahova eddig állóhelyre vagy pótszékre ácsingózva is alig jutottam be, onnan manapság már mézesmadzagot nyújtanak felém.

Utolsó esély az Új Színházban

Létrehozta: Gebella (2012. február 02. )
Utolsó hozzászóló: Gebella (2012. február 02. )
Utolsó esély az Új Színház Stúdiójában! Még az eltörölt stáb! Ha most nem nézed meg elmulasztod! A február még a múlté, és 10-én + 14-én adják a Szonya c., Dosztojevszkij Bűn és bűnhődéséből serkent darabot (most néztem meg, van rá jegy!). Nagyon mély este a találó kritikából (http://7ora7.hu/programok/szonya/nezopont) itt csak egy bekezdést idézek: "Annyi mindenről szól az előadás, annyi máig megválaszolatlan kérdést feszeget, hogy az oldal tárhelye betelne, ha mindet alaposan elemeznénk. Így hát, inkább mindenki találja meg benne azt, ami számára kedves, és élje át az Új Színház stúdiójában, mert így, kicsit átértelmezve is, ugyanolyan izgalmas és egyetemes értékű marad a mű, mint Dosztojevszkij regénye." Fodor Annamáriát csak itt láttam - kivételes alakítás, s mellette a többiek sem maradnak el.

Nézd meg, vedd fel!

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: Ircsi09 (2012. február 02. )
A Duna2-n szívmelengető, 20-30 éves színházi felvételeket halásztak elő, és adnak éjnek évadján. December 30-án 22:25 David Hare: Titkos elragadtatás - a Katona 1991-es előadása, egy nappal előbb, csütörtökön, ugyanebben az időpontban a Madách Színházból az 1984-es Vihar megy Vámos rendezésében, Gábor Miklóssal (Prospero).

Hiányzik az emberek életéből a megtisztító élmény

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2012. január 24. )
Én elsősorban színésznő vagyok. Akkor teszem a legjobbat, ha gondolatokat ébresztek úgy, hogy ezt a lent ülők mindenféle előítélet nélkül be tudják fogadni. Azt hiszem, akkor vagyok a leghasznosabb, ha azt tartom fókuszban, amihez a legjobban értek.

Punk Rock

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: tanárnőkérem (2012. január 22. )
Hát te nagygenerációs, aki már inkább nagyszülő vagy, mint szülő, akarod-e tudni, hogy – amikor nem vagy jelen – milyen a mai tinédzser?

Különleges színházi este ínyencségekkel

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: Iluska (2012. január 19. )
A Katona Kamrája Tadeusz Słobodzianek „A mi osztályunk” című darabjával különleges estét szerzett!!

Ízig-VÉRig színház

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
A Nemzeti Színház mára igazi együttes lett, talán tényleg az ország első színháza. A repertoár, az együttes régen látott magasságokba ért és érett. A politika hiába fújta ki a telket belvárosból, hiába harcolnak ellene üvöltő kultúrvakok, szinte pont olyan, amilyennek lennie kell. Hat előadás rövid kritikája

Túszdráma a színpadon

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Nordost - Katona Kamra A darab a 2002. októberi moszkvai túszdrámát dolgozza fel, amikor 42 csecsen terrorista elfoglalta a Dubrovka Színházat, és a Nordost című musical éppen futó előadását félbeszakítva 850 embert ejtettek túszul. A terroristák követelése az orosz csapatok Csecsenföldről történő teljes kivonása volt; a háromnapos túszdráma végül 130 ember halálával végződött.
Hozzászólások száma: 202 Összes hozzászólás megtekintése >
Keresés azokra a hozzászólásokra, melyek tartalmaznak képet >
Keresés szakértői hozzászólásokra >
Hozzászóláshoz vagy új téma indításához kérjük jelentkezz be!
 1  2  3  4  5  6    lapozás vissza >
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
Renee
2017. 05. 15. 12:25:37
#link
Dancan Macmillan kétszemélyes darabja látható a Katona József Színházban a Sufniban. Egy nő és egy férfi Pálos Hanna és Nagy Ervin alakításában. A téma a gyermekvállalás, a férfi gyereket szeretne, a nő még nem. A gyerekvállalással kapcsolatos valamennyi kérdés, dilemma, kétség felvetődik.Igazi értelmiségi elemzéseknek lehetünk fültanúi, néha megmosolyogtató formában. Nincsenek kellékek, csak a két színész van.
Renee
2017. 05. 13. 15:22:06
#link
Különleges darabot mutatott be a Katona József Színház: Frances Ya-chu Cowhig A tökéletes boldogság világa címmel. A darab Mao Kínájában játszódik, egy vidéki szegény családba született lánygyermek történetét mondja el. A darab furcsa módon de mutat hasonlóságokat a mai Magyarországgal. Az előadás rendezője Máté Gábor, a főbb szerepekben Mészáros Blanka és Dér Zsolt egyetemi hallgató, mindkettőnek kiváló mozgáskultúrával rendelkezik, valamint Szirtes Ági, Bán János, Borbély Alexandra és Dankó István.
Renee
2017. 05. 06. 18:47:02
#link
Az Örkény Színház április végén mutatta be Ödön von Horváth darabját, Gáspár Ildikó rendezésében, címe Hit, szeretet, remény. Tragikus történet, gazdasági válság, munkanélküliség, bürokrácia. A főbb szerepekben a frissen végzett Kókai Tünde, Csákányi Eszter, Nagy Zsolt, Znamenák István. Én elsősorban Csákányi miatt néztem meg, aki ebben a darabban is jó, az előadás és rendezés már kevésbé tetszett. A darabot az Örkény Színház nézőterének átépítése idején a volt Shure Stúdióban játsszák az Asbóth utca 22. alatt.
Renee
2017. 05. 06. 18:47:02
#link
Az Örkény Színház április végén mutatta be Ödön von Horváth darabját, Gáspár Ildikó rendezésében, címe Hit, szeretet, remény. Tragikus történet, gazdasági válság, munkanélküliség, bürokrácia. A főbb szerepekben a frissen végzett Kókai Tünde, Csákányi Eszter, Nagy Zsolt, Znamenák István. Én elsősorban Csákányi miatt néztem meg, aki ebben a darabban is jó, az előadás és rendezés már kevésbé tetszett. A darabot az Örkény Színház nézőterének átépítése idején a volt Shure Stúdióban játsszák az Asbóth utca 22. alatt.
Renee
2017. 04. 16. 15:38:15
#link
Anyám tyúkja 2 Várady Szabolcs versválogatása Mácsai Pál szerkesztésében ismét egy parasztház tornácán szólalt meg, akár csak az első verzió. Szerintem szélesebb a merítés és jobb az előadás, néhol zene is kíséri. Kötelező és kevésbé ismert versek hangzanak el. Az Örkény színészei között megjelennek a frissen végzett fiatalok is, előadásuk nem marad el idősebb kollégáiktól. A színhely a Városmajori Szabadtéri Színpad, öltözzetek melegen!
Renee
2017. 03. 12. 09:29:01
#link
A Hullaégető Ladislav Fuchs cseh író kitünő regénye. Érdemes megnézni Juraj Herz filmjét is, főszerepben Rudolf Hrusínsky, magyar hangja Gálvölgyi János. Megmondom őszintén rám mindkettő olyan mély, felkavaró hatást tett hogy már nem akarom megnézni az előadást.
sovi5211
Férfi
2017. 03. 12. 08:43:10
#link
és még ajánló
Dragomán György A fehér király hangoskönyvben
sovi5211
Férfi
2017. 03. 12. 08:39:51
#link
két színházi élményt szeretnék megosztani
Belvárosi színház / Filmmuzeum / Hullaégető c előadása
Hát a Gálvölgyi valami csodálatost alakított, végig a színpadon szünet nélkül kb másfél órás szinte monológ, ajánlom megnézni,
igaz januárban vettem jegyet rá.
trailer https://www.youtube.com/watch?v=i5nS_swQMWo
másik Örkény színház Az ügynök halála Gálffi László mint Willy Loman és mint kortárs volt a hivószó, hát nem tetszett főleg azután, hogy megnéztem itt a filmet
https://www.youtube.com/watch?v=xtrFAnu13V4
aki tud a tv youtube nézni ajánlom, felkavaró élmény
Renee
2017. 03. 11. 19:03:55
#link
A IV. éves színművész osztály bemutatója Dragomán György Kalucsni című darabja az Odry Színpadon, Máté Gábor rendezésében. A történet Ceausescu Romániájában játszódik ahonnan egy család ki szeretne vándorolni. A darabban minden valószínűség szerint a szerző saját tapasztalatai is érződnek, az hogy hogyan teszi tönkre a hatalom, a korrupció és a diktatúra egy értelmiségi család életét. Az alakítások kiforrottak jóllehet nem tapasztalt színészeket látunk.
Renee
2017. 02. 26. 19:52:44
#link
Tavaly decemberben mutatták be a Nóra - Karácsony Helmeréknél című darabot a Katona József Színházban. A darabra mint szinte minden más előadásra nem lehet jegyet kapni a Katonában, óriási taps és ováció kísérte a végét. A darab a mában játszódik, egy asszonysorsot és egy kihűlt házasságot mutat be, amelyből Nóra kilépni szándékozik. A színészek, a társulat itt mindent el tudnak játszani, sajnos ez nem mindig garancia, bár vannak kiemelkedő jelenetek. Székely Kriszta modern rendezése nekem nem mindenhol tetszett.
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
 1  2  3  4  5  6    lapozás vissza >