A Nagy Generáció rádióműsorai

Létrehozta: admin (2011. december 31. )
Utolsó hozzászóló: M. Ilona (2016. augusztus 21. )

Kedves barátunk!

A nagygeneracio.hu portált – a Klubrádióban

sugárzott műsorok archívumát kivéve –

bezártuk. Itt azonban a Nagy Generáció című

rádióműsor valamennyi adását megtaláljátok.

 

 

Mélykuti

Kedves Nagygenerációs társaink!

Ez a portál öt éven át volt egy beszélgetésre, információk megosztására alkalmas tág tér, amivel nagyon sokan éltetek. A honlap és a Klubrádióban sugárzott rádióműsor is azért született, mert elő akartam segíteni azt a szemléletváltást az 50+ generációval kapcsolatban, ami a világ nagy részében már végbement. Ma már a  közösségi oldalakon bőven van lehetőségünk egymással beszélgetni, ezért a honlap fórumoldalait megszüntettük, azokat a tartalmakat már nem tudjátok elérni.

   A rádióműsor több száz adásában beszélgettem pályájuk csúcsán állókkal, különleges sorsot megélt ismeretlenekkel, olyanokkal, akik megosztották velünk válsághelyzetük történetét. És beszélgettem újrakezdőkkel, akik – mint az más országokban szokásos –, 60 körül alapítottak új céget, vagy legalábbis kezdtek valami másba. A műsort 2016 augusztus végén befejeztem, de az elhangzott adásokat megőriztük, itt meghallgathatjátok, meg tudjátok osztani. Az archívum ezen a honlapon mindenki számára elérhető.

  Kedves megérkezett emberek! Tényleg hiszem: nemcsak múltunk, jövőnk is van! Az idősödő generáció helyével kapcsolatos téma mindig aktuális.

 

Mélykuti Ilona

Jelenleg elérhető honlapom: www.stressztelenul.hu

2016-os évad

2015-es évad

Létrehozta: admin (2015. január 07. )

2014-es évad

Létrehozta: admin (2014. január 27. )

2013-as évad

Létrehozta: admin (2014. január 27. )

2012-es évad

Létrehozta: admin (2014. január 27. )

2011-es évad

Létrehozta: admin (2014. január 27. )
Hozzászólások száma: 68 Összes hozzászólás megtekintése >
Keresés szakértői hozzászólásokra >
Hozzászóláshoz vagy új téma indításához kérjük jelentkezz be!
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!
danzsu
2013. 10. 27. 08:58:33
#link
Nem hiszem, hogy eltévedtél.
A Főoldalon, legalul, "A Nagy Generáció rádióműsorai" topicban,
de úgy tűnik, még nincs fent.
Utolsó a 16-i. De ez biztos csak átmeneti állapot......
Kivéve, ha a 23-i ismétlés volt (ezt nem tudom), mert akkor az eredeti dátumnál lehet. Pár napon belül biztos kiderül.
Előzmények
svejk
Férfi
2013. 10. 23. 16:50:44
#link
Lehet, hogy eltévedtem, de nem találom az október 23-i adással kapcsolatos hozzászólásokat. Nekem a mai Orbán György és a hölgyek által elmondott egyoldalú eseményekhez szeretnék egy kis adalékkal szolgálni. Én 1956-ban 17 éves voltam. Általános iskolában a 6. osztálytól (1950) együtt jártam egy barátommal, akinek édesapját vádak nélkül bebörtönözték. Ő az előző és az új Rákosi rendszerben is ezredes volt. Állítólag az volt a bűne (tárgyalás, ítélet nem volt), hogy valaki meglátta a templomban. Klotildliget kis része Piliscsabának, mindenki mindenkit ismert. Az osztálytársam nagyon jó tanuló volt. Édesanyjának el kellett válnia börtönben ülő édesapjától, hogy munkát kapjon és nevelhesse két fiát. Mindezek ellenére a gyereket csont nélkül felvették a Kandóba (akkor 7. sz Gépipari Technikum volt a neve). Én is oda jártam egy másik osztályba, ahol velem tanult Horthy Miklós menye testvérének gyermeke, egy gróf (ő most Floridában él). Visszatérve az ezredes fiára, ő harcolt a bátyjával a Corvin közben (persze erről kevesen tudtak), de a technikum elvégzése után simán felvették az egyetemre, villamosmérnök lett, a Központi Fizikai kutatóintézetben dolgozott és hosszú ideig volt a Szovjetunióban (Dubna). A rendszerváltás után vállalkozó lett és a fővárosi közgyűlés tagja.
Mindezeket csak azért írtam le, mert manapság divat mindent elferdíteni, a történészek csak írásos dokumentumokból meríthetnek, a nyilatkozók meg csak rosszat mondhatnak, a riporterek meg olyanokat hallgatnak meg, akik azt mondják, amit hallani szeretnének
2013. 10. 10. 15:52:34
#link
Bár én csak lélekben vagyok pedagógus, teljes szívemből üdvözlöm őket: az interjúalanyokat és a létrejött szervezetet. A már-már elveszettnek hitt értelmiségi felelősség és lelkiismeret két-, ill. sok lábon járó képviselői. Remélem, bátorítóan hatnak azokra is, akik gyáván még mindig nem néznek ki a szemellenzőik mellett, és nem veszik észre, hogy ez a szomorú-nyomorú történet MINDANNYIUNKRÓL szól. Akik nagy nemzeti költőket, írókat tanítanak és állítanak szinte kötelezően példaként a diákok elé - hol vannak, amikor egymásért kéne kiállniuk?! És a többi ún. pedagógus hol van?
admin
2013. 10. 06. 21:34:28
Módosítva: 2013. 10. 06. 21:34:28
#link
Ezt a levelet kaptuk, ami a műsorhoz érkezett:
CSODÁLATOS VOLT Önöket hallani, a hatalmas szakmai tudáson túl azt az emberséget, amely az egész műsort áthatotta és kisérte, nagyon felemelő érzés a mai világban, amikor egyre jobban hiányzik az őszinte szó.
Sok új infót megtudtam az Önök életútjáról, szakmai pályafutásáról, a betegekkel való őszinte és nagyon odaadó kapcsolatáról. melyet mi is minden találkozás alkalmával megtapasztalhattunk.
Tartalmas, pozitív kicsengésű beszélgetés volt, nagyszerű szakemberekkel!
2013. 10. 05. 20:15:54
#link
Dr.Somlai Judit főorvosnő több évtizede kezel mindent megtett a gyógyulásomért,neki köszönhetem,hogy még élek.Ha mindegyik orvos olyan lenne,mint ő akkor sokkal jobb lenne a betegeknek,nekem is mivel ő elküldött megfelelő szakorvoshoz de a professzor úr nem tett semmit így egy életre halmozottan fogyatékos lettem, ha ő időben elküld műtétre akkor ez nem fordulhatott volna elő.Bárcsak ő is olyan lelkiismeretes lett volna mint Somlai főorvosnő.
Egyedülálló az orvosok között a tudása, hozzáállása, törődése,
MEGÉRTÉSE. Ő tényleg nem fogad el hálapénzt pedig megérdemelné,
ebben is különlegesnek számít az orvosok között.Ha minden orvos olyan lenne mint ő nem így nézne ki az egészségügy, mivel
a rendes orvosi kivizsgálás miatt hamarabb derülnének ki a betegségek és így még sok emberen lehetne segíteni időben.
Neki A BETEG TÖRVÉNYE A LEGNAGYOBB TÖRVÉNY az orvosoknak példaképe lehet.
Petényi Péterné
kerag
2013. 10. 05. 17:20:22
#link
Kedves V.
Csak az alábbi linket tudom segítségként ajánlani. Személyesen, emilben, telefonon lehet őket elérni. Én is náluk jártam. Minden jogi ágban működik jogsegélyszolgálatuk ingyenesen. Nem csak az irodák címét találod meg. Ha lejjebb haladsz az ügyvédeket is látod és térképet is találsz. A honlapon pontosan leírják azt is, hogyan érhetes el őket egyéb módon. Remélem ez segítségedre lesz.
Üdv
Kattints ide a link megtekintéséhez
Előzmények
V.
2013. 10. 05. 04:59:15
#link
Ha van munkaügyi jogász az olvasók között, akkor lenne pár kérdésem hozzá!
Kérem válaszoljon!
Mivel ingyen senki sem ad még tanácsot sem munkaügyi dolgokban!
Erre pedig nagy szüksége lenne az emberek többségének!Várom válaszát!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
egy ápoló családtag a sok tízezer közül
2013.10.05.
danzsu
2013. 06. 13. 08:11:58
#link
Már az is remek, hogy valaki reálisan látja magát, nem lakkoz, nem hárít kifelé. ("....én nem tehetek róla.... mert.... hanem.....stb). Aztán meglehet, hogy egyszer csak valami elindul. :)
Hajrá pumpkin!
Előzmények
M. Ilona
2013. 06. 12. 22:39:44
Módosítva: 2013. 06. 12. 22:39:44
#link
Imádom az öniróniádat Pumpkin! Csak egyél, de néha gondolj vissza a műsorra. Hátha valamit megindít. A változásokat is csak módjával kell elkezdeni.
pumpkin
2013. 06. 12. 16:03:00
#link
Na, én most nagyon szégyellem magam. Meghallgattam a műsort, és szembesültem azzal, hogy mindent csinálok, amit nem lenne szabad, és semmit nem csinálok, ami erősen ajánlott. Nem úszom, nem bridzselek fejben, imádok enni és szemlélődni. Alma típusú kövér vagyok és egyre almásabb a külsőm. Szellemileg rohanvást hanyatlok, és a tűt már szemüveggel is nehezen tudom befűzni. Vagy a cérnát?
Frissítés - kattints ide a hozzászólások frissítéséhez!